Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Radi se o blagom obliku'

Splitski stožer zbog svinjske gripe poduzeo sve mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko dalmatinski Županijski stožer za praćenje, donošenje i provedbu mjera zaštite protiv nove gripe A (H1N1), nakon prvog dokazanog slučaja te gripe u Splitu, poduzeo je sve mjere prema naputcima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i u ovom trenutku, s obzirom na poduzete mjere, ne očekuje veći broj slučajeva u vezi s tom bolesnicom, priopćeno je danas iz Stožera.

'Radi se o blagom obliku gripe bez dokazanih komplikacija pa je prosudba kliničara bila da se bolesnica može liječiti u kućnoj njezi, poštujući njenu volju', navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik toga stožera Josip Matković.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Obična prehlada ili nešto više? Evo 5 znakova da se vaša prehlada pretvara u ozbiljniju bolest SEZONA VIRUSA Imate li koronu, gripu ili samo neugodnu prehladu? Ovo će vam pomoći da shvatite od čega bolujete

>> U Sloveniji pet novih slučajeva svinjske gripe

Napominje se da se Stožer po otkriću bolesti svinjske gripe u Splitu odmah aktivirao i da će se redovito sastajati i o svemu izvješćivati javnost.

Prvi slučaj nove gripe A (H1N1) u Hrvatskoj potvrđen je jučer kod 60-godišnje pacijentice koja je 1. srpnja doputovala iz Sydneya, izvijestio je jučer na konferenciji za novinare ministar zdravstva Vlade u ostavci Darko Milinović. Potvrda da je riječ o novoj gripi stigla je jučer poslijepodne iz Referentnog centra za influencu u Zagrebu, samo 24 sata nakon što se pacijentica javila na odjel za zarazne bolesti splitskog KBC-a s temperaturom 38,8 i grloboljom. Otpuštena je na kućnu njegu i zasad dobiva samo simptomatske lijekove (andol, čaj, limun), rekao je ministar, napominjući da se provode epidemiološka ispitivanja. (Hina)

Bojite li se svinjske gripe?

  • Da
  • Ne
  • Jednako kao i prije
  • Više me strah Jadranke Kosor na čelu Vlade
  • Opasnija je obična gripa

Ukupno glasova:

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene