Razlog mogućih problema je otpad s područja Brela, Baške Vode, Tučepa i Podgore.


Grad Split te gradonačelnik Ivo Baldasar mogli bi se naći u novim problemima. Ovoga puta zbog otpada s područja Brela, Baške Vode, Tučepa i Podgore. Naime gradonačelnik je općinama s tog područja zabranio odlaganje u Splitu. Neke su se žalile sudu koji je, kažu nam, presudio u njihovu korist, a ako ne posluša, Splitu i Baldasaru prijeti novčana kazna!

Vezani članci Otpad, ilustracija - 4 Novi udar na džepove građana, zbog otpada najavljene kazne: "To tako neće ići, odnosno to će koštati" Zagreb zatrpan smećem - 5 Bandić najavio reviziju odluje o poskupljenju: Zagreb zatrpan smećem, odvoz poskupljuje i do šest puta

Otpad iz Brela umjesto na splitskom Karepovcu, ostaje u kamionima.

'Sad nam je jedan kamion pun to je možda dvije do tri tone smeća. Još imamo nekoliko dana za prikupljanje otpada', rekao nam je Petar Pervan, direktor komunalnog poduzeća Greben.

Ista slika i u Tučepima. Ni njihov otpad nitko ne želi. Alternativu nemaju.

Zbog lošeg zakona umjesto da nahrane gladne, hranu bacaju!

'Ovih par dana smo recimo u problemu', kaže načelnik općine Tučepi, Ante Čobrnić.

Smeća zasad nema po ulicama. Kante su prazne. Otpad ne smije u Split zbog zabrane gradonačelnika Baldasara.

'Primili smo kad je bilo najgore. To više nećemo tolerirat. Neka tuže, pa ćemo vidit sa sudom', rekao je Baldasar 13. listopada.

I dok gradonačelnik putuje Kinom, sud mu je kažu nam donio privremenu zabranu odluke koja se odnosila na Tučepe i Podgoru. Odluka još nije stigla u banovinu. Ako ne posluša sud - slijedi kazna.

Hoće li nas komunalni redari hvatati kod kanti i naplaćivati kazne?!

'Tu stoji u toj privremenoj mjeri za zabranu 100.000 kuna gradu, 30.000 kuna odgovornoj osobi, ali ja se stvarno nadam da do toga neće doći', kaže Čobrnić.

Čeka se ponedjeljak kako bi vidjeli - što dalje. A trajno rješenje treba niknuti u Lećevici.

No,  zemljište na kojem bi se trebao nalaziti Centar za gospodarenje otpadom još je pod travom, radovi ni na vidiku. U tijeku je izrada studije izvodljivosti kao i idejnog projekta

Početak ovog 50 milijuna eura predviđen je tek 2016. A dotad - ostaje vječno pitanje - kamo s otpadom?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook