Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacional o Aladroviću

Novi ministar rada služio se uslugama falsifikatora Franje Varge? Ministarstvo: "Tvrdnje su maliciozne, ne poznaju se niti su ikada komunicirali"

Josip Aladrović, Franjo Varga, Milijan Brkić (Foto: Pixell)
Josip Aladrović, Franjo Varga, Milijan Brkić (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Josip Aladrović, Franjo Varga, Milijan Brkić (Foto: Pixell) Josip Aladrović, Franjo Varga, Milijan Brkić (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Novi ministar rada Josip Aladrović duboko je umiješan u aferu SMS, a služio se uslugama falsifikatora Franje Varge, tvrdi Nacional.

Tjednik Nacional piše kako je na uvid dobio dokumentaciju koja dokazuje kako je novi ministar rada Josip Aladrović intenzivno komunicirao s glavnim operativcem afere SMS Franjom Vargom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 2018. u sudnicama Ovo su afere i slučajevi koje su obilježile proteklu godinu u hrvatskom pravosuđu Slika nije dostupna Vargu poznaje i to ne krije Bjegunac Zdravko Mamić progovorio o svojoj ulozi u aferi SMS: "To je jedna velika konstrukcija"

Pozivajući se na izvore, Nacional navodi kako je u vrijeme dok je Aladrović bio na čelu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Varga za Aladrovića špijunirao njegove protivnike i kritičare iz Zavoda.

S druge strane, da bi Vargi i njegovim pokroviteljima vratio uslugu, Aladrović je radio na tome da se Vargi osigura mirovina, tvrdi tjednik koji je objavio mail u kojem je pošiljatelj hrvoje.hrvatko@gmail.com, za što navode da je jedno od lažnih imena Franje Varge.

Taj je mail, tvrde, poslan Aladroviću, a naslovljen je s: "Oni koji pišu protiv vas su vam najbliži suradnici".

Nacional otkriva i kako je 20. rujna 2018. godine, na dan uhićenja, Varga imao pet poziva koje su evidentirale službe, te kako je jedan od 4 poziva bio prema HZMO-u, a da je najveći utjecaj na imenovanje Aladrovića novim ministrom imao Milijan Brkić.

Ministarstvo rada demantiralo vezu Aladrovića i Varge

Na tvrdnje Nacionala reagiralo je Ministarstvo rada. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Informacija koje se navode već na naslovnoj stranici kako je 'novi Plenkovićev ministar Vargi sređivao mirovinu' je zlonamjerna i maliciozna neistina konstruirana bez i jednog dokaza. Uvidom u evidenciju HZMO-a, vidljivo je da g. Franjo Varga nikada nije niti pokretao postupak pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za ostvarivanje prava na mirovinu.

Poruka elektroničke pošte koja se navodi da je upućena na službenu adresu tadašnjeg ravnatelja HZMO-a ne predstavlja nikakav dokaz osim toga da je netko s lažnog profila, kako navodi tjednik Nacional, uputio poruku na službeni pretinac tadašnjeg ravnatelja na što on nije mogao utjecati, niti je na nju odgovarao, tj. uspostavljao dvosmjernu komunikaciju.

Svi navodi oko tobožnje intenzivne komunikacije g. Aladrovića i g. Franje Varge su neistiniti s obzirom na to da se ne poznaju niti su ikada komunicirali.
Slijedom toga konstrukcija kako je 'Aladrović od Varge' tražio da 'špijunira Aladrovićeve protivnike i kritičare iz Zavoda' je potpuno netočna i zlonamjerna.

Objavljeni tekst sadrži niz neistina, a način na koji je pisan, uključujući i sam naslov, u konačnici daje potpuno pogrešnu sliku, očito s namjerom diskreditiranja Josipa Aladrovića kao novog ministra rada i mirovinskog sustava."

Podignuta optužnica

Optužnicom se prvookrivljenog Vargu tereti da je od sredine 2017. do 20. rujna 2018. na području Belišća i Zagreba izrađivao lažnu korespondenciju "navodno vođenu putem elektroničkih uređaja te prijepis i analizu navodne komunikacije između visokih dužnosnika i drugih osoba u Republici Hrvatskoj" u namjeri onemogućavanja i znatnog otežavanja dokazivanja u sudskom postupku koji se pred osječkim Županijskim sudom vodio protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika, kao i postupku izručenja Hrvatskoj Ivice Todorića, o čemu je odlučivao nadležni sud u Velikoj Britaniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene