Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za samo 25 minuta je Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Varaždinske županije izdao gradu Novom Marofu građevinsku dozvolu za dogradnju dječjeg vrtića.


Najvjerojatnije je riječ o svojevrsnom rekordu u izdavanju građevinske dozvole, ali i dokaz da su i gradske i županijske službe odlično odradile svoj posao, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač.

Vezani članci Miroslav Škoro Iz HDZ-a odgovaraju Miroslavu Škori: "Sam se prepoznao i priznao da je huškač!" Nikola Grmoja HDZ uvratio Grmoji: "On je mitraljez s ćorcima i lupa k'o Maksim po diviziji". Oglasio se i USKOK

Po njegovim riječima, od predaje cjelokupne dokumentacije elektroničkim putem, do izdavanja dozvole s klauzulom pravomoćnosti, proteklo je 25 minuta. Građevinska dozvola zatražena je za dogradnju dječjeg vrtića, projekta vrijednog 7,6 milijuna kuna. Grad planira sredstva za dogradnju vrtića osigurati preko fondova EU.

Vir od legalizacije zaradio već 50 milijuna kuna

Brzo izdavanje građevinske dozvole važno je i za privlačenje novih investitora, istaknuo je Jenkač, jer pokazuje da službe u gradu odlično odrađuju svoj posao i mogu biti na usluzi i koristi svakom investitoru koji je zainteresiran za ulaganje na području grada.

Gradonačelnik Jenkač je dodao kako je to izuzetno važno za Novi Marof koji je u niz proteklih godina bilježi slabe gospodarske rezultate, a za što odgovornu drži bivšu gradsku vlast. Naime, Jenkač je za gradonačelnika izabran na prijevremenim izborima u ožujku ove godine. Inače, grad Novi Marof našao se posljednji na listi, među 128 hrvatskih gradova, kada se u obzir uzmu porezni prihod po stanovniku. Rezultati se odnose na prošlu godinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook