Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogradnja vrtića

MOGUĆE JE! Građevinska dozvola u Hrvatskoj izdana za samo 25 minuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za samo 25 minuta je Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Varaždinske županije izdao gradu Novom Marofu građevinsku dozvolu za dogradnju dječjeg vrtića.

Najvjerojatnije je riječ o svojevrsnom rekordu u izdavanju građevinske dozvole, ali i dokaz da su i gradske i županijske službe odlično odradile svoj posao, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija'' Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj''

Po njegovim riječima, od predaje cjelokupne dokumentacije elektroničkim putem, do izdavanja dozvole s klauzulom pravomoćnosti, proteklo je 25 minuta. Građevinska dozvola zatražena je za dogradnju dječjeg vrtića, projekta vrijednog 7,6 milijuna kuna. Grad planira sredstva za dogradnju vrtića osigurati preko fondova EU.

Vir od legalizacije zaradio već 50 milijuna kuna

Brzo izdavanje građevinske dozvole važno je i za privlačenje novih investitora, istaknuo je Jenkač, jer pokazuje da službe u gradu odlično odrađuju svoj posao i mogu biti na usluzi i koristi svakom investitoru koji je zainteresiran za ulaganje na području grada.

Gradonačelnik Jenkač je dodao kako je to izuzetno važno za Novi Marof koji je u niz proteklih godina bilježi slabe gospodarske rezultate, a za što odgovornu drži bivšu gradsku vlast. Naime, Jenkač je za gradonačelnika izabran na prijevremenim izborima u ožujku ove godine. Inače, grad Novi Marof našao se posljednji na listi, među 128 hrvatskih gradova, kada se u obzir uzmu porezni prihod po stanovniku. Rezultati se odnose na prošlu godinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene