Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZANIMA IH SAMO JEDNO

Nova vremena, novi trikovi: Vozači, pripazite, ovo je novi hit među lopovima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Lopovima su na meti električni automobili te kradu kabele na javnim punionicama jer sadrže udjel bakra koji se može preprodati na crnom tržištu.

Lopovi su sve domišljatiji te se prilagođavaju vremenu u kojem žive. Krađe automobila, katalizatora ili goriva iz automobila već su svima poznata stvar, a sada su se na meti našli i električni automobili.

Cijela je priča započela u SAD-u, a sada se preselila i u Europu te su prvi slučajevi krađe ili rezanja kabela na stanicama za punjenje zabilježeni u Nizozemskoj i Francuskoj.

Pročitajte i ovo Pronađene torbice ČUVAO IH U STANU Policija pronašla ukradene dizajnerske torbice i nakit Ivane Vide vrijedan 600 tisuća eura: Lopov je uhićen

Pročitajte i ovo Mauzolej KAD TE ALKOHOL "PREHITI" Drama na ruskom Crvenom trgu: Pijan kao čep odlučio ukrasti Lenjinovo tijelo

Kabeli na javnim punionicama atraktivni su lopovima jer sadrže udjel bakra koji se može preprodati na crnom tržištu, piše Revija HAK.

No rješavanje problema već je u tijeku te će se uskoro pojačati videonadzor ili elektronička zaštita na javnim punionicama kako bi se riješio taj problem. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene