Škola, ilustracija (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
Škola, ilustracija (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Foto: Igor Soban/PIXSELL

U Dubrovniku je pronađena još jedna krivotvorena diploma. Radi se o trinaestoj krivotvorini otkad je počelo ''češljanje'' škola.


"Možemo potvrditi da je riječ o još jednoj lažnoj diplomi koja je pronađena na području Dubrovnika. Radi se o fabriciranoj diplomi fizike s PMF-a u Splitu'', potvrdio je za DNEVNIK.hr. posebni savjetnik ministrice Maro Alavanja

Vezani članci Sylvain Helaine - Istetovirani profesor - 5 Dobio otkaz u vrtiću jer su djeca imala noćne more. Sad je učitelj: Cijelo tijelo mu je prekriveno tetovažama, čak i očne jabučice Ilustracija DO FA RE SO MI! Šest godina radio u tri škole kao učitelj glazbe - s lažnom diplomom

Izvijestio je da je ravnatelj kontaktirao s nadležnim tijelima te da se očekuje podizanje kaznene prijave. ''Ovo je zasad 13. lažna diploma otkad je ministrica Divjak sredinom siječnja naložila provjeru svih diploma u sustavu odgoja i obrazovanja", rekao je Alavanja.

Lažni profesor tri je godine predavao fiziku u Pomorsko-tehničkoj školi, a nakon saznanja dobio je izvanredni otkaz.

''Nitko nije primijetio ništa čudno i svi smo šokirani'', rekao je ravnatelj škole Antonio Lučić za Liberoportal.hr. Ravnatelj je dodao da će se nakon praznika snaći za zamjenu, a priznaje da nema tog kadra.

"Shvatite me, ne bih davao informacije ni radi njega ni radi naših sugrađana. Jest da je sve grubo, u jednu ruku mi ga je žao kao čovjeka, ali opet, s druge strane, kazneno djelo je kazneno djelo i mora snositi odgovornost i posljedice zbog toga", zaključio je.

Čitatelji i bivši učenici brane profesora s lažnom diplomom: ''Lik stvarno rastura latinski''