Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi takav slučaj

Ministarstvo otkrilo djelatnicu s lažnom diplomom, Divjak naredila provjeru 90.000 diploma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo znanosti i obrazovanja otkrilo je osobu s krivotvorenom diplomom Sveučilišta u zagrebu. Otkrivena je osoba iz redova samog Ministarstva, a zbog tog otkrića, diplome oko 90 tisuća zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti idu na izvanrednu provjeru vjerodostojnosti.

Kako doznaje Jutarnji list, riječ je o ženskoj osobi s lažnom diplomom Hrvatskih studija, koja u Ministarstvu radi već godinama na administrativnim poslovima, a posao je dobila preko mjere stručnog osposobljavanja te projekta na kojem je radila preko ugovora o djelu, da bi sredinom studenoga 2018. dobila ugovor na određeno vrijeme u Ministarstvu na javnom natječaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nikad kraja Pronađena nova lažna diploma: U dvije osnovne škole predavala biologiju i kemiju Ilustracija (Foto: Getty Images) završeno kriminalističko istraživanje Za ovjeru se poslužila suprugovom diplomom: Kaznena prijava protiv učiteljice koja se zaposlila pomoću krivotvorine

Otprilike mjesec i pol dana nakon sklapanja ugovora o radu Ministarstvo dobiva potvrdu s Hrvatskih studija da je diploma dotične ženske osobe lažna te sve prijavljuje policiji. Postupak provjere vjerodostojnosti diplome uobičajena je praksa prilikom zapošljavanja u državnoj službi od 2017. godine.

O svemu su obaviješteni i Ministarstvo uprave te Zavod za zapošljavanje.

Iz MZO-a za Jutarnji tvrde da im se takvo što nikad dosad nije dogodilo te da je dotična osoba dobila otkaz u Ministarstvu. Neslužbeno doznaju i da je diploma bila nevješto krivotvorena, neautentična izgleda i potpisa.

S tim u vezi ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak naredila je provjeru svih zaposlenika u sustavu obrazovanja i znanosti, od osnovnih i srednjih škola, preko agencija pa do visokoobrazovnih i znanstvenih ustanova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene