Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL) Foto: Žarko Baši?/PIXSELL

Ministarstvo znanosti i obrazovanja otkrilo je osobu s krivotvorenom diplomom Sveučilišta u zagrebu. Otkrivena je osoba iz redova samog Ministarstva, a zbog tog otkrića, diplome oko 90 tisuća zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti idu na izvanrednu provjeru vjerodostojnosti.


Kako doznaje Jutarnji list, riječ je o ženskoj osobi s lažnom diplomom Hrvatskih studija, koja u Ministarstvu radi već godinama na administrativnim poslovima, a posao je dobila preko mjere stručnog osposobljavanja te projekta na kojem je radila preko ugovora o djelu, da bi sredinom studenoga 2018. dobila ugovor na određeno vrijeme u Ministarstvu na javnom natječaju.

Vezani članci Ministrica Divjak (Foto: Arhiva/marko Prpic/Igor Soban/Pixsell) Otkriveni novi lažnjaci: Učitelj fizike s lažnom diplomom PMF-a i vozač Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju s lažnom svjedodžbom Diploma, ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Otkrivena još jedna lažna diploma: Ovo je jako loša kopija, ali je i bez diplome bila uspješna učiteljica

Otprilike mjesec i pol dana nakon sklapanja ugovora o radu Ministarstvo dobiva potvrdu s Hrvatskih studija da je diploma dotične ženske osobe lažna te sve prijavljuje policiji. Postupak provjere vjerodostojnosti diplome uobičajena je praksa prilikom zapošljavanja u državnoj službi od 2017. godine.

O svemu su obaviješteni i Ministarstvo uprave te Zavod za zapošljavanje.

Iz MZO-a za Jutarnji tvrde da im se takvo što nikad dosad nije dogodilo te da je dotična osoba dobila otkaz u Ministarstvu. Neslužbeno doznaju i da je diploma bila nevješto krivotvorena, neautentična izgleda i potpisa.

S tim u vezi ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak naredila je provjeru svih zaposlenika u sustavu obrazovanja i znanosti, od osnovnih i srednjih škola, preko agencija pa do visokoobrazovnih i znanstvenih ustanova.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju