Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već drugi slučaj

Nova akcija policije: Iz Srbije objavljivala na Fejsu, došla u Hrvatsku pa završila u zatvoru

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Hrvatska državljanka koja prebiva u Srbiji završila je u zatvoru zbog objava na društvenim mrežama.

Zbog objave sadržaja koji vrijeđaju nacionalne osjećaje građana Hrvatske, 43-godišnju ženu šibenski je sud strpao iza rešetaka, nakon što ju je uhitila kninska policija i osumnjičila ju za prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Taj članak, između ostalog, kaže: "Tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 700 do 4000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana."

Kako doznajemo, riječ je o hrvatskoj državljanki koja živi u Srbiji, a koja je na društvenim mrežama objavljivala fotografije i glazbeni sadržaj koji, kako je priopćila šibensko-kninska policija, "veličaju nepostojeću teritorijalnu tvorevinu". Iako nisu naveli što je točno objavljivala, može se zaključiti da je riječ o sadržajima koji veličaju tzv. Republiku Srpsku Krajinu, koja je nestala u akciji Oluja. 

Nedavno je ista policijska uprava privela i glazbenika zbog pjevanja pjesama koje veličaju Krajinu. Za razliku od njega, ova žena nije privedena na granici, no policija ne želi otkriti više detalja pa tako ni kad je žena točno privedena. Doznajemo tek da sustavno prate objave na društvenim mrežama i očito čekaju da oni što veličaju tzv. Krajinu dođu na njihovo područje.

Pročitajte i ovo NK Rudeš Nemojte doći Srušili snove dvadesetak dječaka samo jednim SMS-om: "Djeca su počela plakati, nije im bilo jasno što su krivo napravili"

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogorčeni mladenci Vjenčanje iz pakla kraj Zagreba! 150 gostiju proživjelo agoniju: "Povraćao sam i imao proljev, dobio sam i temperaturu. Morala je doći i Hitna"

Policija je priopćila da je uhićena, uz optužni prijedlog, privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje joj je određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene