Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nosio i znakovlje

Glazbenik uhićen u Kninu: Zbog četničkih pjesama policija privela 63-godišnjaka

Knin
Knin Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom koji je pjevao pjesme koje veličaju tzv. SAO Krajinu te je time povrijedio ugled Republike Hrvatske.

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom osumnjičenim za povredu ugleda Republike Hrvatske

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni, kao pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme koje su nastale tijekom 1995. godine i koje veličaju tzv. SAO Krajinu.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske su izvijestili da je prilikom nastupanja i izvođenja pjesama nosio određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, a što je javno objavljeno na društvenim mrežama čime je počinio i prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pročitajte i ovo Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Ne spominje krvavi pohod Majka ubojice iz beogradske škole institucijama poslala pismo bez trunke emocija: "Situacija moje obitelji je složena…"

Snimljeni događaji nisu se dogodili u Kninu, ali je osumnjičeni hrvatski državljanin uhićen je na graničnom prijelazu.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku dok će protiv njega biti podnesen i Optužni prijedlog.

Osim toga, u policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Utvrđeno je da je osumnjičenik, koji prebiva na području Obrovca, na društvenim mrežama iz mržnje objavljivao fotografije i glazbeni sadržaj koji vrijeđaju nacionalne osjećaje građana Republike Hrvatske čime je počinio navedeni prekršaj.

Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određena novčana kazna od 1000 eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene