Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Perković

Nobilo: Njemački tužitelj nam nudi 3 godine ako Perković prizna krivnju, ali nećemo se nagoditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Josipa Perkovića kaže kako se ne namjerava nagoditi s njemačkim tužiteljstvom jer njegov klijent nije sudjelovao u ubojstvu Stjepana Đurekovića.

Nakon što je njegov branjenik Josip Perković u petak pušten na slobodu, odvjetnik Anto Nobilo dao je intervju za javni radijski servis. Kazao je kako je njemački tužitelj ponudio nagodbu i tri godine zatvora za Perkovića ako prizna krivnju. Odbili smo svaku nagodbu koja u sebi implicira priznaje ovakvog nedjela jer Josip Perković nije sudjelovao u ubojstvu Đurekovića, rekao je Nobilo.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Podsjetimo, Josip Perković u petak je pušten iz istražnog zatvora te su mu izrečene mjere opreza zbog čega mu je oduzeta osobna iskaznica, ne smije mu biti izdana putovnica te ne smije napuštati mjesto prebivališta.

FOTO Josip Perković izašao iz pritvora, ne smije napustiti Zagreb

Perković je uhićen na temelju Europskog uhidbenog naloga 1. siječnja i istražni mu je sudac odredio istražni zatvor na koji se jutros žalio njegov odvjetnik Anto Nobilo.

1. siječnja na snagu su stupile zakonske izmjene po kojima se Europski uhidbeni nalog primjenjuje na kaznena djela počinjena prije kolovoza 2002. godine, nakon čega je uhićen Josip Perković, kojeg njemačko pravosuđe tereti za sudjelovanje u organizaciji ubojstva hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene