Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manjak reakcije Bruxellesa

Njemački mediji dali 'packu' Kosor zbog pozdrava generalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački mediji pozabavili su se premijerkom Jadrankom Kosor, koja je danas uputila pozdrav generalima Gotovini i Markaču.

'Hrvatska ima jak lobi u Njemačkoj i to je dobro. I Grčka ima jak lobi - i to u EU. U međuvremenu su prijatelji Grčke shvatili da je bilo pogrešno skretati pogled umjesto da pažljivo pogledaju. I u slučaju Rumunjske i Bugarske nije bilo puno drugačije i u ovim slučajevima se pametnijim postalo kasnije. Sve se sada ponavlja sa Hrvatskom', konstatira komentator Frankfurter Allgemeine Zeitunga, a prenosi Deutsche Welle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva obljetnica VIDEO Prisjetite se dana kada su oslobođeni hrvatski generali Slika nije dostupna Nova TV u 20:05 Prisjetite se dana kada nitko nije mogao sakriti emocije

Isti komentator podsjeća da je premijerka Jadranka Kosor u povodu Dana domovinske zahvalnosti uputila poseban pozdrav Gotovini i Markaču, hrvatskim generalima koji su u Haagu osuđeni na dugogodišnje kazne zatvora zbog ratnih zločina. Manjak reakcije iz Bruxellesa nije promaknuo njemačkom listu.

'Prijateljstvo nije pošteđeno obaveze da glasno i nedvosmisleno kažemo što nije u skladu sa civiliziranim, otvorenim društvom. Gospođa Merkel ovih dana putuje u Zagreb gdje bi sa gospođom Kosor mogla otvoreno porazgovarati,' piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene