Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački mediji pozabavili su se premijerkom Jadrankom Kosor, koja je danas uputila pozdrav generalima Gotovini i Markaču.


'Hrvatska ima jak lobi u Njemačkoj i to je dobro. I Grčka ima jak lobi - i to u EU. U međuvremenu su prijatelji Grčke shvatili da je bilo pogrešno skretati pogled umjesto da pažljivo pogledaju. I u slučaju Rumunjske i Bugarske nije bilo puno drugačije i u ovim slučajevima se pametnijim postalo kasnije. Sve se sada ponavlja sa Hrvatskom', konstatira komentator Frankfurter Allgemeine Zeitunga, a prenosi Deutsche Welle.

Vezani članci Roko Vranić Josip je poginuo kao student, njegov otac danas je bio u Kninu: "Evo ja umjesto njega to proživljavam. Ako mi koja suza kane nemojte zamjeriti..." Slika nije dostupna Znate li tko je djevojka koja je koračala uz generale?

Isti komentator podsjeća da je premijerka Jadranka Kosor u povodu Dana domovinske zahvalnosti uputila poseban pozdrav Gotovini i Markaču, hrvatskim generalima koji su u Haagu osuđeni na dugogodišnje kazne zatvora zbog ratnih zločina. Manjak reakcije iz Bruxellesa nije promaknuo njemačkom listu.

'Prijateljstvo nije pošteđeno obaveze da glasno i nedvosmisleno kažemo što nije u skladu sa civiliziranim, otvorenim društvom. Gospođa Merkel ovih dana putuje u Zagreb gdje bi sa gospođom Kosor mogla otvoreno porazgovarati,' piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju