Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak problema

Ništa od vojnog nebodera ove jeseni: Kamere Nove TV snimile su pukotine na fasadi, MORH šuti o uzroku

Aktualno Galerija Vojni neboder za smještaj vojnika - 1 Vojni neboder za smještaj vojnika - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vojni neboder za smještaj vojnika - 2 Vojni neboder za smještaj vojnika - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vojni neboder za smještaj vojnika - 3 Vojni neboder za smještaj vojnika - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vojni neboder za smještaj vojnika - 4 Galerija 1/4 >>
Puno više novca otišlo je u gradnju vojnog nebodera, o čijim smo troškovima gradnje izvještavali u Dnevniku Nove TV. A u koji vojni kadeti i časnici, unatoč obećanju iz Ministarstva obrane, neće useliti ove jeseni. To i ne čudi jer još nije namješten, a iskrsnuli su i novi problemi.

Još nisu uselili. Novi vojni neboder - tjedan dana do početka akademske godine - zjapi prazan, izvijestila je reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

"Mislim, da je to vojni hotel, da bi ovi iz NATO zajednice imali gdje spavati. Da sam vojnik - sigurno mi ne bi trebao takav smještaj, bio sam u vojsci i spavao sam u puno lošijem", istaknuo je Jurica. Jasminka smatra da izgled nebodera narušava izgled kvarta.

Još nije ni namješten, a Dnevnik Nove TV doznaje da se moralo intervenirati u dio već ugrađenih toplinskih instalacija. U MORH-u kažu: nije bilo naknadnih radova, riječ je o preventivnom održavanju. Uvjeravaju da je grijanje ispravno. Kako bilo - ovu jesen zgrada ostaje zatvorena!

''Ugovaranje opremanja smještajnog objekta na Hrvatskom vojnom učilištu 'Dr. Franjo Tuđman' je provedeno. Izvođač je uveden u posao, a planirani završetak nabave i opremanja je do kraja godine", izvijestili su iz Ministarstva obrane za Dnevnik Nove TV.

No, još nedavno ministar obrane tvrdio je drugačije i govorio da bi neboder trebao biti gotov ovu jesen. Optimističan je bio i prije nepuna tri mjeseca - prije nego što je odlučio da na njegovom vrhu neće ugraditi jacuzzi.

Pročitajte i ovo Ministar obrane Mario Banožić i Ivana Pezo Moskaljov - 2 Veliki intervju EKSKLUZIVNO Ministar Banožić u Dnevniku Nove TV o stanju u oružanim snagama: ''Otkud vojnicima droga? Ja bih volio to među prvima saznati…''

Pročitajte i ovo Droga - 1 KREĆU NOVE PROVJERE Afera koju je otkrio Dnevnik Nove TV dobila je nastavak, ali nitko ne nudi odgovor na bitno pitanje - kako je droga završila u rukama vojnika?

Posao se počeo ugovarati u mandatima njegovih prethodnika - Kotromanovića i Krstičevića. Kasnilo se s radovima. Gradnja je u međuvremenu porasla s 47 na gotovo 61 milijuna kuna. Od tvrtki koje ga rade po mjeri naručeni su skupi komadi namještaja, čak i stolići, ležaljke i fotelje za sunčanje na terasi. 

Sve poslove oko maskirne višekatnice i dalje provjerava USKOK. Je li se varalo na troškovnicima i kako su radovi podigli cijenu početnog projekta nije jedino što zanima istražitelje. No, zbog tajnosti izvida detalje ne otkrivaju.

Ispred građevine s čijim se otvorenjem lani požurilo problemi nisu vidljivi samo iznutra, već i izvana! Naša je kamera snimila pukotinu na fasadi, ali o tome kako je nastala i uslijed čega - nitko ni riječi. 

Više o vojnom neboderu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene