Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Tebra

Nije zatražen istražni zatvor: Zagrebački tužitelj osumnjičen za primanje mita pušten da se brani sa slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija Tebra istražitelje PNUSKOK-a dovela je i na vrata dugogodišnjeg zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu.

Zagrebačkog tužitelja kolege sumnjiče da je tražio i uzeo mito za odbacivanje kaznene prijave za prijetnje u slučaju protiv jednog od glavnih osumnjičenih u akciji Tebra. Glavni državni odvjetnik osumnjičenog zamjenika odmah je udaljio iz službe.

Pročitajte i ovo Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Bošnjaković u Dnevniku Nove TV Ministar pravosuđa o uhićenju zagrebačkog tužitelja: "To je vrlo loša vijest, reflektira se i na povjerenje građana i sve to skupa ne zvuči dobro" Slika nije dostupna Zvali su ga Beg Otkriveno zašto je zagrebački tužitelj, osumnjičen za primanje mita, ipak pušten da se brani sa slobode

Na ispitivanju u USKOK-u bila je i osoba za koju se sumnja da je u cijeloj priči bila posrednik. No, niti za osumnjičenog tužitelja, niti za posrednika USKOK nije zatražio određivanje istražnog zatvora.

"Protiv mog klijenta iniciran postupak u optuženju odnosno stavljaju mu na teret da je primio mito i da je zbog toga učinio određenu radnju", kazao je Mate Matić, odvjetnik zamjenika ODO Zagreb.

"Mog klijenta USKOK tereti da je posredovao između primatelja i davatelja mita u predmetu za koji me pitate. Mi smo se branili šutnjom. Klijent je u petak u kasnim satima pušten da se brani sa slobode", objasnio je Rafael Krešić, odvjetnik četvrtookrivljenog.

Podsjetimo, dugogodišnji zamjenik zagrebačkog općinskog državnog odvjetnika uhićen je u petak po nalogu USKOK-a zbog sumnji da je primio mito kako bi odbacio kaznenu prijavu protiv Tomislava Sablje, neslužbeno doznajemo. Sabljo je u srpnju uhićen u zajedničkoj akciji hrvatske i bosanskohercegovačke policije Tebra.

Sabljo je među dvadesetak ljudi koji su u srpnju uhićeni u velikoj policijskoj akciji koja se provodila diljem Hrvatske te i u susjednoj BiH.

Prema neslužbenim informacijama, osim osumnjičenog tužitelja, uhićen je i vlasnik jednog lokala, koji je prema USKOK-ovim sumnjama navodno bio posrednik u davanju mita. U petak navečer dovedeni su u USKOK na ispitivanje. Neslužbeno se doznaje i da je davatelj mita Đorđe Vuletić Đoko (57) koji je uhićen u akciji Tebra, a zajedno sa Sabljom je od tada u istražnom zatvoru u zagrebačkom Remetincu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene