Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrebparking smislio rješenje

Nije šija nego vrat: Umjesto kazni - penali do 250 kn?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga, tvrdi kako je pronađeno rješenje na temelju kojeg će se od 1. siječnja i dalje moći novčano kažnjavati vozače koji ne plate parkiranje ili prekorače plaćeno vrijeme.

Kazna će biti ista bez obzira na zonu u koju ste parkirani, a ako uopće ne platite, Zagrebparking će vas penaliti s 250 kuna, piše Večernji list. Naime, Ustavni sud proglasio je protuustavno novčano kažnjavanje jer se baziralo na Zakonu o obveznim odnosima prema kojem Zagrebparking nije smio novčano kažnjavati građane. Ustavni sud dao vremena do kraja godine da se pravilnici prilagode Ustavu.

Pročitajte i ovo Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama Slika nije dostupna "DRAGE ZAGREPČANKE I ZAGREPČANI..." Novi potez Milana Bandića: Parkiranje oko zdravstvenih ustanova u Zagrebu bit će besplatno dok se epidemiološka situacija ne normalizira

Mate Kraljević za Večernji list izjavio je kako je pronađeno rješenje koje će biti u skladu s Ustavom. Tako će vozači od 1. siječnja biti kažnjavani, odnosno penalirani, po sljedećoj tafiri; ako prekorače plaćeno vrijeme do pola sata, penal iznosi 50 kuna, do sat vremena 100 kuna, do dva sata 150 kuna, do tri sata 200, a do četiri sata 250 kuna. Zakzna je ista za sve zone, a ukoliko vozači uopće ne plate parking, penalirat će ih se s 250 kuna.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene