Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mate Kraljević, direktor Zagrebparkinga, tvrdi kako je pronađeno rješenje na temelju kojeg će se od 1. siječnja i dalje moći novčano kažnjavati vozače koji ne plate parkiranje ili prekorače plaćeno vrijeme.


Kazna će biti ista bez obzira na zonu u koju ste parkirani, a ako uopće ne platite, Zagrebparking će vas penaliti s 250 kuna, piše Večernji list. Naime, Ustavni sud proglasio je protuustavno novčano kažnjavanje jer se baziralo na Zakonu o obveznim odnosima prema kojem Zagrebparking nije smio novčano kažnjavati građane. Ustavni sud dao vremena do kraja godine da se pravilnici prilagode Ustavu.

Vezani članci Loše parkiranje (Foto: thechive.com) - 4 Kazne za loše parkiranje trebale bi biti mnogo veće, neki vozači zaslužuju zatvor Pogled s parkiranog automobila (Foto: Dnevnik.hr) Stigla i potvrda - Bandić će cijeli Zagreb pretvoriti u pet parkirnih zona: "Želi se uvesti sustav naplate prometa u mirovanju"

Mate Kraljević za Večernji list izjavio je kako je pronađeno rješenje koje će biti u skladu s Ustavom. Tako će vozači od 1. siječnja biti kažnjavani, odnosno penalirani, po sljedećoj tafiri; ako prekorače plaćeno vrijeme do pola sata, penal iznosi 50 kuna, do sat vremena 100 kuna, do dva sata 150 kuna, do tri sata 200, a do četiri sata 250 kuna. Zakzna je ista za sve zone, a ukoliko vozači uopće ne plate parking, penalirat će ih se s 250 kuna.