Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CA: 'Rok nije isekao'

FOTO Na kutijama s hranom u Croatia Airlinesu naljepnice s krivim rokom trajanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotografija jednog putnika na letu Croatia Airlinesa jasno pokazuje pravi rok trajanja i naljepnicu s krivim podacima. Iz Croatia Airlinesa pak navode kako rok trajanja hrane nije istekao već je ista upakirana u staru ambalažu.

Putnici Croatia Airlinesa ovih su dana ostali neugodno iznenađeni kada su na letu iz Amsterdama za Zagreb 22. ožujka na poklon dobili 'uje' i suhe smokve kojima je istekao rok trajanja.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

No, da se ne radi o slučajnoj pogreški pokazala je fotografija jednog putnika na kojoj se jasno vidi da su stari rokovi trajanja prelijepljeni naljepnicama s novim rokom, piše Dubrovački dnevnik.

Rok smokava i 'uja' istekao je u siječnju, a na lažiranoj naljepnici stajalo je da se mogu konzumirati do svibnja.

Croatia a la carte: Gastronomska kartaška igra postala pravi hit!

Iz Croatia Airlinesa javljaju kako su za opskrbu hranom zrakoplova odgovorni dobavljači hrane (catering) u pojedinim zračnim lukama, koji istodobno mogu biti i proizvođači hrane, što u ovdje nije slučaj.

'Na navedenom letu iz Amsterdama u Zagreb 22. ožujka 2014. godine zrakoplov je hranom opskrbio MZLZ Ugostiteljstvo d.o.o.Posada zrakoplova Croatia Airlinesa odmah je reagirala i kompanija je od MZLZ Ugostiteljstvo d.o.o. zahtijevala da sve obroke koji sadrže navedeni proizvod (suhe smokve) odmah povuče iz upotrebe i zamijeni ih sendvičem, što je i učinjeno', priopćili su iz Croatia Airlinesa.

Također ističu kako su zatražili od dobavljača i objašnjenje navedenog događaja. Prema službenom očitovanju, samim proizvodima nije istekao rok trajanja. Riječ je o tome da je proizvođaču ostala određena količina ambalaže na kojoj je bio otisnut rok trajanja 15. siječnja 2014.

'Kako bi se ta ambalaža iskoristila, na nju je samo naljepljena naljepnica s datumom 1. svibnja 2014., što odgovara stvarnom roku valjanosti proizvoda. Pritom je važno napomenuti da se proizvodi pakiraju u ambalažu sukcesivno, a ne odjedanput, tako da naljepnica s datumom 1. svibnja 2014. ne označava lažni, nego stvarni rok trajanja proizvoda', priopćili su iz Croatia Airlinesa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene