Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhićen kod naplatnih kućica

Nevjerojatni detalji sulude jurnjave na A1: Turčin bez položenog vozačkog bježao policiji u suprotnom smjeru neregistriranim autom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je objavila detalje opasne jurnjave po A1 u suprotnom smjeru koja se dogodila u srijedu, a glavni akter bio je turski državljanin koji je pokušavao pobjeći organima reda.

Vozač koji je u srijedu vozio autocestom između Draganića i Karlovca u suprotnom smjeru turski je državljanin koji uopće nema položen vozački ispit.

Otkrila je to karlovačka policija u priopćenju u slučaju koji je zaprepastio vozače koji su se nešto nakon 15 sati našli na dionici autoceste A1 iz smjera Karlovca prema Zagrebu.

Prema policijskim podacima, 35-godišnji državljanin turske u 15:18 u Draganiću je teško kršio prometne propise. Vozač, naime, nije imao položen vozački ispit, upravljao je automobilom francuskih nacionalnih oznaka za koji nije imao važeću prometnu dozvolu

Vozača sumnjiče da je, dolaskom neposredno prije dijela na kojem su policajci provodili ciljani nadzor prometa, zbog čega se promet usmjeravao u jednu prometnu traku, polukružno okrenuo auto i krenuo u zabranjenom smjeru. 

Pročitajte i ovo Obijesna vožnja: Ilustracija - 3 Ispisano tek 50-ak kazni Mogli bi završiti u zatvoru na tri godine, ali oni se na to ne obaziru: Važno je samo biti prvi na semaforu

Tijekom vožnje suprotnim smjerom vozač se kretao u zaustavnoj traci te je po njoj ubrzavao sve do izlaska s autoceste, gdje su ga policajci i uhvatili. 

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Obijesna vožnja u cestovnom prometu iz čl. 226. st. 1. Kaznenog zakona 35-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu doveden u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Vezano za taj događaj policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja eventualnih drugih kaznenih djela ili protupravnih ponašanja", stoji u priopćenju policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene