Željko Kerum
Željko Kerum Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Stečajna upraviteljica tvrtke Kerum d.o.o. izvijestila je da na ročištu za prodaju Kerumove svinjogojske farme u Drnišu, oglašene i na Njuškalu tijekom prosinca, nije zaprimljena nijedna ponuda za kupnju.


Sudsko ročište za prodaju svinjogojske farme bilo je održano lani 18. prosinca, a oglas za javnu dražbu svinjogojske farme Miočić-Siverić po početnoj cijeni od 9,1 milijuna kuna bio je objavljen prvo na Njuškalu, a potom u dnevnom tisku i na stranicama suda i Fine.

Vezani članci Željko Kerum Kerum: "Puljkov igrokaz je ruganje Splitu. Oni imaju neke tajne o tome što su radili. Ne vidim razloga zašto bi dao ostavku zbog svog zamjenika" Izgorjela Agrokorova farma (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Očevidom utvrđen uzrok katastrofalnog požara na farmi kod Vinkovaca

No u ponovljenom oglasu na Njuškalu objavljenom 8. siječnja i dosad prikazanom više od 1300 puta istaknuta je cijena od 8,19 milijuna kuna te se najavljuje da će se novo ročište za otvaranje prikupljenih ponuda održati 28. siječnja.

U slučaju da dva ili više ponuditelja daju jednaku pisanu ponudu, provest će se javna dražba po načelu "tko da više", navodi se u oglasu.

U opisu imovine "na bubnju" istaknuto je i da ta svinjogojska farma u Drnišu u "naravi predstavlja građevinsko zemljište površine 135.331 kvadrata i objekte svinjogojske farme".

Popis nekretnina sadrži sanitarno-garderobne objekte, radionice s garažom i skladištem, vagarske kućice, sekcirnice s hladnjačom, tovne objekte, proizvodne objekte, reprocentar, sanitarne objekte i spremišta za ekstra ulje i trafostanice smještene na građevinskom zemljištu površine 30.448 četvornih metara.

Željko Kerum Kerum zbog prijetnje osuđen na šest mjeseci uvjetno: "Izgledno je da ne mogu ići na izbore..."

Željko Kerum (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) ''Split je ku*ac'': Kerumova stranka zbog tog je slogana odbila doći na Gradsko vijeće, tužili autora

Navodi se i da su nekretnine izvanknjižno vlasništvo stečajnog dužnika te da se prodaja "obavlja po načelu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupca".

Ponovljena objava prodaje svinjogojske farme uslijedila je nakon u prosincu donesenog rješenja o prodaji tri prestižne nekretnine Kerumove tvrtke - bivšeg zagrebačkog kina Central i legendarnog restorana Šumski dvor te poslovne zgrade u Zadru ukupne vrijednosti od 36,65 milijuna kuna.

Nekretnina najveće vrijednosti bivši je restoran Šumski dvor, u elitnom zagrebačkom kvartu uz Cmrok procijenjena na čak 15,17 milijuna kuna. Kerum d.o.o u stečaju registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu s temeljim kapitalom od samo 52.600 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Željko Kerum. Stečaj nad tom tvrtkom bio je otvoren u studenom 2018.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju