Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rođendan Dnevnika Nove TV

'Ne odustajemo i puštamo gledatelje da sami zaključuju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Baš zato što odgovorni često ne daju objašnjenja mi inzistiramo, jer želimo znati. To je naš posao'.

Ususret proslavi 5. rođendana Dnevnika Nove TV, koji se obilježava u nedjelju 10. listopada, o proteklom razdoblju i uspjesima najgledanije dnevne Informativne emisije u Hrvatskoj, direktorica informativnog programa Nove TV Iva Gačić podijelila je s nama dojmove slavljeničkog raspoloženja. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve" Vladimir Putin Drugačiji od drugih Kremlj otkrio zašto je Putin pristao na intervju s kontroverznim američkim novinarom

Koje su prednosti Dnevnika Nove TV u usporedbi s informativnim emisijama drugih televizijski postaja?

Gledatelji nam više vjeruju. Imamo najviše informacija, za mišljenje i reakcije pitamo sve zainteresirane strane, a onda gledateljima puštamo da sami donose zaključke. Uz sve to rekla bih da smo trendsetteri u svom poslu, dižemo standarde, uvodimo novine u izvještajnim formama. Sve su to gledatelji prepoznali i danas možemo konstatirati da jesmo najbolji. 

Pokretanjem dnevnika u trajanju od 50 minuta mnogi su tvrdili kako je ta forma predugačka. Ipak, forma se zadržala, a gledatelji su je prihvatili. Koja je formula zadržavanja koncentracije gledatelja 50 minuta?

Biti detaljan, ali ne i monoton. Odlaskom na teren i javljanjem uživo vodimo gledatelja na mjesto događaja i zadržavamo njegovu pažnju, izmjenjujemo informacije iz svih kuteva unutar jedne priče i nudimo širok spektar događaja dana. Kada svemu tome dodamo kredibilna lica i relevantne reportere, rezultat je Dnevnik Nove TV uz koji je danas najviše gledatelja u Hrvatskoj.

Koliko je važno da se gledatelji poistovjete s voditeljima, odnosno da se voditelji ne izmjenjuju često?

Jedako važna kao novinarska zato što uloga voditelja spada među one ključne u informativnom programu. Voditelji su ti koji ulaze u domove gledatelja i trebaju biti uvjerljivi u onome kako prezentiraju vijest. Moraju steći naklonost, ali i povjerenje onih zbog kojih smo svi tu - gledatelja.

Dnevnik Nove TV uveo je redovita javljanja uživo. Koliko to pridonosi zanimljivosti vijesti i samoj vjerodostojnosti izvještavanja?

Apsolutno pridonosi jer uvijek je zanimljivije kad si na licu mjesta, a informacije se prikupljaju tamo, na terenu. Naši reporteri vrlo aktivno prikazuju gdje se točno i što dogodilo, omogućuju nam da još dublje uđemo u priču ili sam događaj. Vjerodostojnost je samim time neupitna jer tu smo, na licu mjesta i ništa nam nije promaklo.

Nekoliko riječi o nagradi Miko Tripalo za promicanje demokracije koju je dobio Dnevnik Nove TV?

Nagrada je to informativnom programu Nove TV za promicanje demokracije, ljudskih prava, ali i slobode medija. Sve na čemu počiva novinarstvo, a mi smo svojim radom i ispunjavanjem uloge medija u našem društvu zaslužili tu nagradu. Nastavit ćemo promicati sve vrijednosti zbog kojih smo je osvojili.

Zašto je pokrenuta i koliko je uspješna akcija Želimo znati?

Informativni program Nove TV postavlja prava pitanja, ona koja zanimaju građane, ali i inzistira na odgovorima. I baš zato što vrlo često odgovorni ne daju objašnjenja mi inzistiramo, jer želimo znati. Do sada smo inicirali promjenu 5 zakona, ali i primjetno je kako na spomen naše akcije političari u startu najavljuju rješenje problema. Ne odustajemo, inzistiramo. To je naš posao, provjeravati provode li se najave i obećanja. Osnovna misija 'Želimo znati' je pokretati i zaključivati teme koje mijenjaju hrvatsko društvo na bolje.

Kakva je gledanost Dnevnika Nove TV u odnosu na konkurenciju?

Treći kvartal ove godine smo zaključili kao najgledaniji, u rujnu smo prednost još povećali i danas, na petu obljetnicu, najgledanija smo središnja informativna emisija u zemlji.

Kako je biti direktorica Informativnog programa Nove TV, te biti na čelu najuspješnije televizijske informativne redakcije u Hrvatskoj?

Jako dobar osjećaj koji dijelim s cijelim timom zaslužnim za pet godina Dnevnika Nove TV!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene