Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Načelnik PU šibensko-kninske

"Raspirivanje mržnje je nepotrebno, svi uhićeni piromani hrvatski su državljani"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske odgovorio je na pitanja vezana uz gašenje nedavnih požara u dalmatinskog zaleđu. Istaknuo je kako su svi uhićenici hrvatski državljani, te da negativni komentari ne utječu na rad policije jer je njihova primarna zadaća otkrivanje identiteta počinitelja.

I prije nego što je premijer Plenković naložio ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću da se istraže uzroci požara u Dalmaciji, Policijska uprava šibensko-kninska radila je na otkrivanju eventualnih piromana. Policija je i prije naloga podnijela pet kaznenih prijava, ŠibenikIN-u rekao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske, Ivica Kostanić. Nakon ministrovog naloga otkrili su još četiri počinitelja, te jednu psihički bolesnu osobu koja je podmetnula sedam požara.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Drama u Dalmaciji Otkriveno zašto se zapalio trajekt u Biogradu: Vatrogasci su se satima borili s vatrom Ilustracija Imala detaljan plan Zapalila jahtu svom bivšem poslovnom partneru, ali nije znala ključnu informaciju

Obrazloženja za uzrokovanje požara razlikuju se od uhićenika do uhićenika. Dok nekima vatra "pobjegne prilikom spaljivanja biljnog otpada na poljoprivrednom zemljištu", te zbog nehaja zarade prijavu, drugi " potpaljuju požare zbog svojih privatnih sukoba s određenim osobama", objasnio je Kostanić.

Osim vatrogasaca, požare su gasili i policajci. "Radi se o požaru manjeg intenziteta prije nekoliko dana kojeg je počinitelj zapalio, ne znajući da su u blizini policajci u ophodnji", rekao je Kostanić. Nakon što su ugasili podmetnut požar, policajci su uhitili piromana.

Kada je upitan za mišljenje o negativnim komentarima po društvenim mrežama koje je izazvalo uhićenje pripadnika srpske nacionalne manjine, Kostanić je rekao: "Ne bavimo se raznim komentarima tko je koje nacionalnosti. Kriminalističkim istraživanjima smo utvrdili te navodimo kako su svi počinitelji državljani Republike Hrvatske, tako da je bilo kakvo raspirivanje mržnje nepotrebno."

Također, istaknu je Kostanić, primaran posao policije je utvrditi identitet počinitelja i njegova motiva za podmetanje požara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene