Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedno priznanje

National Geographic Traveler uvrstio Zadar u šest najboljih malih luka Europe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnoviji je broj časopisa National Geographic Traveler za veljaču i ožujak 2013. u tekstu u kojemu navodi šest, po njihovu mišljenju, najboljih malih luka u Europi, naveo i zadarsku luku.

U tekstu 'Najbolje male luke Europe', časopis National Geograpic Traveler zadarsku je uvrstio u šest najboljih malih luka u Europi. Tako se ovaj hrvatski grad našao u društvu norveškoga Alesunda, estonskog Tallinna, poljskog Gdanska, francuskoj Ajaccioa i malteške Vallette.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Časopis navodi kako je Zadar hrvatska luka na sjeveru Dalmacije i grad star gotovo tri tisuće godina, koji je usvojio naslijeđe svih stranih sila koje su njime vladale i ostavile vidljive tragove u staroj gradskoj jezgri s raznolikom arhitekturom.

>> Britanski The Sun se raspisao o Puli: Glasna je, dražesna i posebna!

Pred gradom se prostiru idilični otoci, a za manje od jednog sata vožnje može se stići do čak pet nacionalnih parkova. Arhitektonsko, pak, naslijeđe grada vidljivo je i danas na Rimskom forumu te mletačkim utvrdama oko grada.

List piše kako je povijesna jezgra smještena na malom poluotoku, ali da se najveći njegov dio nalazi na kopnu. Suvremene urbane instalacije i živa kavanska kultura čine Zadar vrlo modernim gradom 21. stoljeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene