Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Štandovi

Svjedok na suđenju Bandiću: "Ne teretite ga, radio bih i besplatno, pa radim i za Crkvu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljeno je suđenje Milanu Bandiću, Ivici Lovriću i Zdenki Palac u aferi Štandovi.

Danas je svjedočio Vinko Markulin, vlasnik tiskare Grafika Markulin, koja je tiskala letke za referendumsku inicijativu udruge U ime obitelji Željke Markić.

Pročitajte i ovo Željka Markić, U ime obitelji - 2 Ocjena ustavnosti U ime obitelji traži ocjenu ustavnosti dokumentacije o promjeni roda i spola: "Sve mora biti regulirano zakonom" Slika nije dostupna Bandić o suđenju: "Zašto bi mi bilo neugodno. Ja sam ponosan na to. Nemojte me vrijeđati"

Tiskanje tih letaka, Markulinu nikada nije plaćeno, niti od strane Grada, niti od strane Željke Markić. Iako danas tvrdi da ga novac ne zanima i da se neće, kako kaže, povlačiti po sudu zbog 142 tisuće kuna, Markulin je svojedobno pokrenuo tužbu protiv udruge U ime obitelji.

Od tužbe je odustao jer je navodno dobio informaciju da se neće moći naplatiti jer Markićkina udruga nema novca. Markulin je danas na svjedočenju molio da se ne tuži niti Grad Zagreb, niti Bandića, a niti ostale suoptužene.

"Da me je udruga U ime obitelji pitala da ih sponzoriram, ja bih ih sponzorirao. Pa, radim i za Crkvu'', rekao je Markulin.
 

Podsjetimo, Željka Markić je na posljednjem ročištu izjavila kako je od Bandića tražila pomoć, a da je on ponudio sponzorstvo za letke, štandove i jumbo plakate. Kaže da je to isto tražila od drugih gradonačelnika, a da je Bandić pristao. Kaže da o troškovima i kako će to Grad Zagreb platiti nisu razgovarali.
 

Markić je kazala da su imali 700 tisuća letaka i 4000 plakata te da ne zna koliko je to koštalo jer su sve račune dostavili Gradu. Kazala je da nisu tražili najam štandova jer za to nisu imali novca.
 

Pojasnila je i da su im nakon referenduma počele stizati fakture koji su oni vratili Gradu Zagrebu te da im je Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek kazala da grad ne može platiti te račune jer nije moguć model u kojem se prvo dogovori sponzorstvo a zatim plaćaju računi.

"Milan Bandić završio je u zatvoru i nismo imali s kime razgovarati. Sandra Švaljek rekla nam je da ne može pokriti te fakture", naglasila je Markić.
 

Markulin je danas rekao i kako je njegova tvrtka pogreškom poslala račun Gradu Zagrebu.
''Nikada nije bilo nikakvog ugovora ni narudžbenice, pa nismo imali na temelju čega Gradu poslati račun. I sada više radimo na riječ, nego na ugovor.

Bilo je rečeno da će se papirologija papirnato riješiti kada odradimo, rekao je Markulin.
 

Međutim, za vrijeme ispitivanja u USKOK-u rekao je da je naredio tajnici da žurno pošalje ponudu na ruke Ivici Lovriću, tadašnjem gradskom pročelniku za obrazovanje, te da je iz mailova bilo vidljivo da se radi o poslu za Grad Zagreb te da zato nije tražio nikakva jamstva za plaćanje.
 

Danas su svjedočili i suradnici Željke Markić; Lino Zonjić, nekadašnji predsjednik udruge U ime obitelji, i Jelena Gazivoda, koja je u referendumskoj inicijativi bila zadužena za odnose s javnošću.

Zonjić je rekao da je Željka Markić na sastanku s Bandićem od njega tražila pomoć, a da je Bandić na to pristao. Ustvrdio je da Udruga nikada nije platila račune koji su joj stizali jer ništa nije ni naručila.

Jelena Gazivoda posvjedočila je da je bila u koordinaciji s Ivicom Lovrićem i da joj je on poslao finalnu verziju radio spota mailom, iako Udruga nije naručila snimanje spota ni emitiranje - rekla je Gazivoda.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene