Milan Bandić rekao je u petak kako mu nije neugodno zbog svega što se čulo jučer na suđenju za "aferu štandovi".

Galerija


Milan Bandić sjeo je u četvrtak pred sudsko vijeće zbog afere štandovi, odnosno optužbi da je Udruzi "U ime obitelji" Željke Markić besplatno ustupio gradske štandove i time, prema tvrdnjama tužiteljstva, grad Zagreb oštetio za 300 tisuća kuna.

Vezani članci Pavo Kostopeč Kostopeč: ''Mislav Herman zbog suradnje s Milanom Bandićem ne bi trebao voditi gradski HDZ'' Zagrebačka Gradska skupština Smanjenje broja gradskih ureda odgođeno, a HDZ poručio: ''Bandićevim uštedama nekada se smijalo''

Tužitelj je kao dokaze dostavio audio-snimke telefonskih razgovora. 107 minuta i 67 poziva pročelnika Lovrića potrošeno je na organiziranje štandova, tiskanje plakata i izradu radijskog spota. Na relaciji Markić - Bandić zaiskrilo je na veličini grba grada Zagreba.

Na snimkama se, između ostalog, može čuti ljutiti Bandić koji Lovriću viče, aludirajući na Markić : "Ona bi kokošarila? Neka radi sama, j*** mi se" i "skini mi to s k***a". Također u snimkama se može čuti i kako Bandić kaže Lovriću da Markić boljeg partnera od Bandića neće naći.

Bandić u razgovoru Lovriću daje dopuštenje da ju odreže i podsjeća da ona treba Bandića, a ne Bandić nju. Pozdravi je lijepo - govori Bandić na kraju svom pročelniku Lovriću.

Dan nakon suđenja, Bandić je za N1 odgovorio na pitanje je li mu neugodno nakon što se čulo kako su se poslovi ugovarali.

"Zašto bi mi bilo neugodno, ja sam ponosan na to. Pogledajte još jednom pa postavite pitanje. Nemojte me vrijeđati, molim vas. Poslušajte moj govor na Jelačić placu prije četiri godine pa ćete vidjeti gdje je okidač", rekao je.

Novinarka je Bandiću rekla kako je tada rekao da nije financirao Udrugu "U ime obitelji" na što je on odgovorio: "Kako nisam? Sa 138 tisuća kuna".

Podsjetila ga je i kako je jučer u sudnici gledana njegova izjava u kojoj ponavlja: "Nisam dao nikakve novce, ni za letke ni plakate".

"Pogledajte još jednom snimku, krivo gledate snimku, opterećeni ste", poručio je Bandić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju