Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je optužnicu protiv Milana Bandića, Ivice Lovrića i Zdenke Palac u slučaju "Štandovi".


Potvrđena je optužnica protiv Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika, za slučaj "Štandovi". Optužnicu je potvrdilo Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u Zagrebu. Osim Bandića, optuženi su i Ivica Lovrić i Zdenka Palac.

Vezani članci Po čemu će Zagrepčani pamtiti Bandića - 1 Istraživanje Dnevnika Nove TV: Po čemu će građani pamtiti Milana Bandića i kako bi ga danas ocijenili, nakon 20 godina na čelu grada Nastavak suđenja za aferu štandovi (Foto: Dnevnik.hr) Nastavljeno suđenje Milanu Bandiću za aferu štandovi, Zdenka Palac - šuti

Bandić se na sudu nije pojavio, a njegovi odvjetnici odluku Optužnog vijeća nisu htjeli komentirati.

Bandića, Lovrića i Palac USKOK tereti za pogodovanje inicijativi U ime obitelji dodjelom štandova u vrijeme prikupljanja potpisa za referendum kojeg su organizirali. Prema toj optužnici Grad Zagreb je optećen za tristotinjak tisuća kuna. 

Optužnica je podignuta još 2015. godine, no Županijski sud ju je odbacio utvrdivši da nema elemenata kaznenog djela. Odluku je, međutim, poništio Vrhovni sud te ju je vratio Županijskom sudu na ponovno odlučivanje. 

Odluka o potvrđivanju optužnice nekoliko puta je odgađana, a posljednji put bila je odgođena u svibnju ove godine, jer je Bandić dan uoči sjednice iznenada završio na operaciji kile