Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE SE POJAVIO NA SUDU

Potvrđena optužnica protiv Milana Bandića u slučaju "Štandovi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je optužnicu protiv Milana Bandića, Ivice Lovrića i Zdenke Palac u slučaju "Štandovi".

Potvrđena je optužnica protiv Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika, za slučaj "Štandovi". Optužnicu je potvrdilo Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u Zagrebu. Osim Bandića, optuženi su i Ivica Lovrić i Zdenka Palac.

Pročitajte i ovo Ivica Lovrić Prijenos na TV-u Ivica Lovrić otkrio detalje komemoracije za Bandića: ''Za sve koji neće moći u HNK, bit će postavljen videozid. Svirat će Zagrebačka filharmonija" Slika nije dostupna Odgođeno ročište Bandić se oporavlja nakon operacije: "Živ sam i zdrav, vidimo se brzo"

Bandić se na sudu nije pojavio, a njegovi odvjetnici odluku Optužnog vijeća nisu htjeli komentirati.

Bandića, Lovrića i Palac USKOK tereti za pogodovanje inicijativi U ime obitelji dodjelom štandova u vrijeme prikupljanja potpisa za referendum kojeg su organizirali. Prema toj optužnici Grad Zagreb je optećen za tristotinjak tisuća kuna. 

Optužnica je podignuta još 2015. godine, no Županijski sud ju je odbacio utvrdivši da nema elemenata kaznenog djela. Odluku je, međutim, poništio Vrhovni sud te ju je vratio Županijskom sudu na ponovno odlučivanje. 

Odluka o potvrđivanju optužnice nekoliko puta je odgađana, a posljednji put bila je odgođena u svibnju ove godine, jer je Bandić dan uoči sjednice iznenada završio na operaciji kile

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene