Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova istraga

U ime obitelji: Odluka Bandića da podupre inicijativu jedina razumna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je donio rješenje o pokretanju nove istrage protiv Milana Bandića.

Građanska inicijativa 'U ime obitelji' priopćila je u četvrtak kako odluku gradonačelnika Milana Bandića da uz podršku svim drugim udrugama, aktivnostima, sindikatima i inicijativama podupre i njihovu Inicijativu mogu nazvati jedinom razumnom.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Slika nije dostupna 'Produžena ruka politike' Željka Markić optužila USKOK da radi pritisak na udruge i Grad Zagreb

U ime obitelji priopćila je to nakon što je Uskok pokrenuo novu istragu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića tereteći ga da je toj udruzi s još dvije osobe protuzakonito osigurao tiskanje letaka i plakata, snimanje i emitiranje spotova te ustupanje štandova, čime su grad Zagreb i Tržnice Zagreb u korist te udruge oštećeni za više od tristo tisuća kuna.

U ime obitelji zamjerila je javnom servisu što je objavio, a neki su drugi mediji prenijeli neistinitu informaciju kako je 'USKOK pokrenuo istragu protiv Milana Bandića i Željke Markić' iako u priopćenju DORH-a nigdje ne stoji kako je protiv članice Organizacijskoga odbora građanske inicijative 'U ime obitelji' pokrenuta istraga.

Bandić je suradnjom sa Željkom Markić oštetio Grad Zagreb za 305 tisuća kuna?

'Inicijativa U ime obitelji smatra ovo još jednim pokušajem pritiska na U ime obitelji koja je danas od saborskih zastupnika zatražila pokretanje pitanja povjerenja ministru uprave Arsenu Bauku budući da niti nakon tri četvrtine odrađenog mandata i samo 10 dana prije predsjedničkih izbora još uvijek nije utvrdio točan broj birača u Republici Hrvatskoj', kažu u udruzi.

Udruga u priopćenju podsjeća da je pozvala sve hrvatske gradonačelnike da pomognu svojim sugrađanima, volonterima 'U ime obitelji', predloživši im neke od načina na koje mogu pomoći ako ih smatraju prikladnima, primjerice ustupanjem štandova i mjesta za spremanje štandova, besplatnim ustupanjem oglasnog prostora za jumbo i druge plakate kojima će Inicijativa informirati sugrađane o predloženoj promjeni izbornog zakona, tiskom letaka koji tumače izborni sustav i potrebu njegove demokratizacije te ustupanjem besplatnog prostora u gradskim novinama i medijima za informacije o izjašnjavanju birača.

'Naše aktivnosti poduprlo je nekoliko stotina tisuća stanovnika Zagreba'

Inicijativa pritom navodi da je organizirala izjašnjavanje građana o potrebi raspisivanja referenduma o promjeni izbornog sustava i da svi oni koji su poduprli tu inicijativu, pa tako i Grad Zagreb, nisu sudjelovali u referendumskoj kampanji 'za' ili 'protiv', već su pomagali građanima da se bolje informiraju i ako žele svojim potpisom podrže referendumsko izjašnjavanje o ovoj temi.

Referendum je pravo građana i jedan od najdemokratskijih načina odlučivanja pa su stoga za svaku pohvalu sve aktivnosti koje su pojedine lokalne zajednice poduzimale kako bi što većem broju građana omogućili sudjelovanje u demokratskim procesima - što je i sama bit demokracije, kažu u građanskoj inicijativi U ime obitelji.

VIDEO i FOTO Bandić s volonterima Crvenog križa odnio božićne pakete za djecu u Gunju i Rajevo selo

Napominju da je njihove aktivnosti u posljednjih godinu dana poduprlo nekoliko stotina tisuća stanovnika Zagreba koji pune gradski proračun plaćanjem poreza i prireza. 'Odluku gradonačelnika Bandića da uz podršku svim drugim udrugama, aktivnostima, sindikatima i inicijativama podupre i Inicijativu 'U ime obitelji' možemo nazvati jedinom razumnom', kažu u udruzi.

Podsjećaju da su u njihovoj prethodnoj inicijativi o Ustavnoj zaštiti braka sudjelovale stotine volontera koji žive u Zagrebu, a u samo 15 dana svojim ju je potpisom poduprlo 200.000 stanovnika Zagreba. Osim toga, napominju, na referendumu o braku kao životnoj zajednici žene i muškarca gotovo 56 posto zagrebačkih birača izjasnilo se za ustavnu zaštitu braka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene