Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLUČAJ "ŠKRINJA"

Nastavlja se suđenje za zločin koji je zgrozio Hrvatsku: Hoće li Smiljana Srnec danas iznijeti svoju obranu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesecima nakon šokantnog otkrića koje je krila škrinja u Palovcu iščekuje se hoće li Smiljana Srnec otkriti što se događalo u obiteljskoj kući Dominićevih u ljetu 2000. između nje i ubijene sestre Jasmine.

Jezivu tajnu gotovo dva desetljeća krila je obiteljska kuća u Palovcu. Nakon niza godina potrage tijelo studentice Jasmine Dominić pronađeno je u škrinji njezine sestre. Prst sumnje odmah je usmjeren prema sestri Smiljani.

Bizaran slučaj punio je naslovnice medija od Amerike pa do Australije. Tužiteljstvo je ubrzo složilo mozaik zločina. "U ljeto 2000. u obiteljskoj kući usmrtila je svoju sestru zadavši joj tupim predmetom više snažnih udaraca u glavu", kazao je Darko Galić iz Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lice na dnu zamrzivača Novi šokantni detalji suđenja Smiljani Srnec: "Jasmini nije bilo pomoći, glava joj je bila razorena"

Cijelom pričom bio je šokiran župnik Đuro Vukalović iz Male Subotice, koji je spornu kuću blagoslivljao svih 19 godina. "Jedino što sam primijetio kod te, sada okrivljenice, malo strah...", otkriva Vukalović.

Sredinom rujna Smiljana dolazi pred sudsko vijeće. O optužbi da je hladnokrvno ubila sestru i njezino tijelo sakrila u škrinju tek je kratko kazala da se ne smatra krivom.

No ključni trag optužbe jest otkinuti komad rukavice sa Smiljaninim otiskom prsta. Već prvi svjedoci pojasnili su narav osumnjičene. "Ako imaš danas 500, moraš potrošiti u roku sat vremena", kazao je Drago Palfi i dodao da je Smiljana išla u kladionice.

Majka nije željela svjedočiti

Smiljanin i Jasminin ujak Drago Sabol objasnio je koja je bila Smiljanina priča gdje joj je sestra sve vrijeme. "Da je na putu, da je na kruzeru nekom, da je otišla raditi u Francusku", nabrojao je Sabol.

Tijekom suđenja raspravljalo se i o naravi oca Martina - sud je na raspravu pozvao i Smiljaninu i Jasmininu majku, koja je pak iskoristila zakonsku blagodat. "Ne želim dati izjavu", kazala je Katarina Dominić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak 17. prosinca Na suđenju Smiljani Srnec odbio svjedočiti njezin suprug, branitelj upozorava na važan dokaz

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nastavljeno suđenje Svjedok na suđenju Smiljani Srnec o policijskoj pretrazi kuće: "Razvalili su krevet, plahte, ormare, novčanike..."

Dok o naravi svoje, sada jedine kćeri, ona nije željela, Smiljaninu narav ukratko je opisao sudski vještak psihijatar Goran Arbanas. "Ona ima najviše crta iz antisocijalnog i narcističkog spektra", objasnio je Arbanas.

Smiljanina zeta šokirao prizor

Smiljanina kći i zet, koji su odleđivali škrinju, tvrdili su kako im je od pomoći bila upravo Smiljana. "Ona je govorila koliko ima do zida", kazala je Katarina Dominić Srnec. Čišćenje škrinje do kraja će pamtiti Katarinin dečko David Balent. "Ja sam uzeo nož i razrezao vreću i nakon toga...", naveo je i potresen spustio glavu.

Jezive detalje opisala je kći. "Došel je do mene u kupaonicu i rekel da se vide noge i žensko spolovilo", kazala je Katarina Dominić Srnec. Dok je kći odlučila govoriti, Smiljanin suprug Ivan Srnec kazao je da ne želi svjedočiti.

Na sljedećoj raspravi Smiljana Srnec trebala bi otkriti što se zapravo dogodilo između nje i sestre Jasmine u ljeto 2000. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene