Na suđenju Smiljani Srnec pročitan je šokantan iskaz medicinskog vještaka.

Galerija


Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec. Osumnjičena je da je ubila sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo 19 godina čuvala u zamrzivaču.

Vezani članci Sudski čekić (Foto: Dnevnik.hr) 96-godišnja optuženica za zločine u nacističkim logorima pobjegla iz staračkog doma Suđenje Smiljani Srnec - 2 Odgođeno ročište na kojem je trebala svjedočiti Smiljana Srnec o ubojstvu sestre Jasmine

U utorak je svjedočila Smiljanina kći Katarina, koja je rekla da joj je Smiljana pomagala odleđivati škrinju 16. veljače, dan kad je Jasminin leš otkriven, a danas je pročitan nalaz vještaka Josipa Škavića.

Iz nalaza se vidi kako je Jasminino tijelo nađeno u neprirodnom položaju, sa zdjelicom okrenutom prema gore, savijena u struku. Lijeva joj se strana lica oslanjala na dno zamrzivača. 

Vještak je zaključio da je Jasmina umrla zbog višestrukih prijeloma kostiju lubanje s ozljedom mozga. Jasmina je vjerojatno ležala ili je spavala kad je ubijena. 

Ubijena je s pet ili šest jakih tupih udaraca od kojih nastaju takve ozljede da smrt nastupa vrlo brzo i žrtvi nema pomoći. 

Vještak je u svom nalazu utvrdio da ženska osoba uobičajene prosječne fizičke konstitucije i težine može spremiti mrtvo tijelo ženske osobe visine približno 170 centimetara, sitnije građe i težine do 60 kilograma u zamrzivač. 

Jasmini su u želucu našli krv. 

"Žrtva je bila živa dok je dobila najmanje jednu, prvu ozljedu. Nije to toliko velika količina krvi da bi to trajalo duže vrijeme. Mogla je biti progutana u prvom dijelu ozljeđivanja", rekao je između ostalog vještak. 

Na pitanje jesu li sve ozljede nastale istim intenzitetom, rekao je: 

"Možemo govoriti isključivo o snazi svih udaraca, a nije moguće zaključiti je li neki bio manjeg, a neki većeg intenziteta. Kompletno je razoren čitav dio baze i jedan dio svoda lijevo čeono i lijevo sljepoočno. Ja mogu govoriti samo o kompleksu ozljeda. Svaka od ozljeda mogla je dovesti do poremećaja svijesti od ošamućenosti do besvjesnog stanja, a skup svih ozljeda sigurno je doveo do toga. Ne možemo izdvajati pojedine ozljede", prenose 24sata

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju