Obavijesti Video Pretražite Navigacija
turistička sezona

"Onaj neki dišpet mi ne da, neću stati dok ne vratimo Split": Stanje je neizdrživo, gradom će hodati i zaštitari

Turiste u Splitu ne sprječavaju ni drakonske kazne za neprimjereno ponašanje. Reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković razgovarala je sa Splićanima.

Ogorčeni stanovnici centra grada svake noći svjedoče nedoličnom ponašanju gostiju, koji uriniraju i prave buku u kasnim noćnim satima. 

Reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković za Vijesti u 17 kazala je da je za narušavanje javnog reda i mira izdano 625 kazni u vrijednosti od 180 tisuća eura.

"Koliko će doista sjesti novca u gradsku blagajnu, ovisi o tome hoće li se kazne platiti odmah ili ne. To ipak nije dovoljno pa je Grad Split odlučio angažirati zaštitarsku tvrtku koja bi trebala krenuti s radom od sljedećeg tjedna", objasnila je reporterka.

Pročitajte i ovo Ilustracija novi problemi najesen Vlada nestašica lijekova, pa čak i onog za rak: Provjerili smo što učiniti ako nema zamjene i ima li razloga za brigu

Stanovnici nemaju mira, a u razgovoru s Perković, Splićanka Blanša Čolak rekla je da stanari ne spavaju.

"Apsolutno svi su budni, dežuraju, ima noći kad uz najbolju volju da nešto ignoriramo i zatvorimo prozor bude takva buka da se opet morate pojaviti na tom prozoru i njih učiti redu, radu i odgoju.

U grupama su jer idu od pubova do diskoteka po centru grada. Vidjeli smo sve, od tučnjave, pijančanjeva, povraćanja, uriniranja, životinjsku artikulaciju", ispričala je stanarka.

Čolak je istaknula da komunalne redare u svojoj ulici nije vidjela nijednom, a vlasti je poručila da je vrijeme da se nešto napravi.

"Ja vjerujem da će se nešto po tom pitanju napraviti jer ovako više ne može. Na rubu smo snaga i forsiramo jer želimo da ljudi vide da ovo nije ništa izmišljeno - vidite na svoje oči ono što sam ja snimila i sami se uvjerite s kojim problemom živimo svaku večer", rekla je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović U BiH Milanović završio na neslavnoj listi: Uvrstili ga na popis osoba koje niječu genocid u Srebrenici

Na pitanje reporterke dokad će moći tako živjeti objasnila je da ona hoće jer se - zainatila.

"Onaj neki dišpet i inat mi neda ni neću stati dok ne vratimo Split na ono stanje kakav je bio i kakav zaslužuje biti jedan civilizirani turistički grad", zaključila je Čolak i dodala da je ovo kritika i gradu i turističkoj zajednici Grada Splita, Splitsko-dalmatinskoj županiji te konzervatorima i ministrici kulture.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene