Vršnjačko nasilje
Vršnjačko nasilje Foto: DNEVNIK.HR

Hrvatska je zgrožena strašnom snimkom zlostavljanja mladića s poteškoćama u razvoju.


Dvojica mladića su se fizički iživljavala nad mladićem s posebnim potrebama tražeći od njega novac. Policija javlja da su uhićeni.

Vezani članci Nasilje nad ženama i dalje ogroman problem - 5 Ispovijest žrtve obiteljskog nasilja: "Svaki dan trpim psihičko zlostavljanje, psovke, vrijeđanje, nasrtanje, nazivanje svakakvim imenima" Policija, ilustracija Pijan mlatio ženu pred djecom: Šakom i nogom udarao suprugu po glavi i tijelu, prijetio da će ju ubiti i zapaliti kuću

Otac pretučenog mladića je za 24 sata  prepričao što se dogodilo. 

"Moj sin se žalio da je bio dužan neke pare. Koliko sam shvatio, oni su mu plaćali pića, a onda su tražili da im vrati taj novac. Primijetio sam da se s njim nešto događa, on ima traume, trza po noći, ne može spavati... A primijetio sam i da sam sa sobom priča", rekao je otac žrtve.

Napadač i žrtva išli u istu školu

Ravnateljica srednje škole "Braća Radić", kazala je za Dalmatinski portal kako zna za ovo nasilje nekoliko dana i da je s policijom bila u kontaktu.

Jedan od napadača je netom završio trogodišnje obrazovanje, a napadnuti dječak još pohađa školu i ove nastavne godine trebao bi krenuti u treći razred.

"Što čovjek ima pametno komentirati u ovakvim situacijama? Strašno je što rade, a još strašnije što takve scene snimaju", kazala je ravnateljica koja je otkrila i da je s napadačem bilo problema u školi i da je uvijek bio "na rubu incidenta", ali su se, kaže, trudili da ga usmjere na pravi put.

"Najgore je mladu osobu izbaciti iz škole, tek onda joj se otvaraju vrata kriminala. Borili smo se, trudili, ali nažalost, opet je skrenuo", izjavila je.