Ivo Žinić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije i neće biti kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima.


Hrvatska demokratska zajednica objavila je da je Ivo Žinić podnio ostavku na mjesto čelnika HDZ-ove županijske organizacije te da se neće kandidirati za župana na lokalnim izborima u svibnju. 

Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti:

Na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića jučer je u poslijepodnevnim satima održan sastanak užeg Predsjedništva stranke o nejasnoćama u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića. Gospodin Žinić obaviješten je o zaključcima vodstva stranke.

Slijedom toga Ivo Žinić podnio je jutros ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju.

Nakon jutros obavljenih konzultacija predsjednika stranke Andreja Plenkovića i užeg Predsjedništva s izabranim potpredsjednicima ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da umjesto gospodina Žinića sisačko-moslavačku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora za novog predsjednika županijske organizacije vodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sisak, član ŽO HDZ-a SMŽ i saborski zastupnik Ivan Celjak. Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO donijet će na svojoj sjednici novoizabrani Županijski odbor HDZ-a Sisačko-moslavačke županije.

Ivo Žinić Žinić duguje 26.920 kuna najamnine za državni stan u Zagrebu. Država ga nije izbacila zbog bizarnog detalja

Branko Bačić Bačić pojasnio što će biti sa Žinićem i njegovim statusom u HDZ-u

Obavještavamo vas i da je Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije jučer donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege. Ujedno je imenovano Povjerenstvo Gradskog odbora s 11 članova koje će na prvoj sjednici izabrati između sebe novog povjerenika.

Dosadašnji predsjednik GO HDZ-a Grada Požege Darko Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu.