Patrik Šegota podnio je ostavku na dužnost voditelja podružnice Gradska groblja desetak dana nakon priloga u Provjerenom u kojem je otkrivena muljaža s kućicama na Mirogoju.


Dosadašnji voditelj podružnice Gradska groblja Patrik Šegota podnio je ostavku na dužnost voditelja podružnice. Do imenovanja novog rukovodstva poslove vršitelja dužnosti voditelja podružnice Gradska groblja od danas obnaša Roko Gruja, izvijestio je Zagrebački holding.

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, odbio je komentirati Šegotinu ostavku. "Završio sam. Pitajte predsjednicu Uprave Holdinga", odgovarao je kratko Bandić na pitanja novinara o Šegotinoj ostavci, nakon konferencije za novinare na temu Zagrebačkog adventa. I tijekom konferencije Bandić nije htio odgovarati na pitanja o Šegoti.

Ni inzistiranje novinara Bandiću se nije svidjelo. "Molim vas da budete pristojni. Ne, gotovi smo", rekao je Bandić.

Muljaže s kućicama

Šegotina ostavka pala je nakon priloga u Provjerenom o muljažama s kućicama na Mirogoju. 

Javni poziv trajao je četiri dana, a tri od četiri tvrtke koje su izabrane osnovane su na isti dan, tek dva tjedna prije. Imaju iste e-adrese i dale su baš istu ponudu. A onda su prepustile drugoj tvrtki da tamo radi i zarađuje, i to Velini Oršulić, nekadašnjoj dance-zvjezdici i sestri poznate sportašice Idore Hegel, otvorene simpatizerke Milana Bandića

Sumnjivi poslovi na Mirogoju - 9 "Sherry, Sherry, natječaj uberi": Kako je bivša dance-zvijezda u rekordnom roku preuzela kućice na Mirogoju

Tomislav Ćorić - 1 Bivši ministar progovorio o pritiscima zbog projekta Krš-Pađene: "Ćorić shvaća hrvatski narod doista neukim i čak bedastim..."

Gradska groblja, točnije Mirogoj, objavila su javni poziv za zakup zemljišta. Četiri su se tvrtke javile i dobile zemljište. Nije prošlo ni desetak dana od javnog poziva, a kućice su već bile namještene, useljene i rade. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju