Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlatna bronca

Milanović na svečanom dočeku rukometašica: ''Bile ste poput Odiseja i Ahila, ni najjače ni najslabije. A oko sebe ste imale Kiklope''

Premijer Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac primili su u NSK-u hrvatske rukometašice koje su ovog vikenda osvojile broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj. Na svečanom je dočeku bio i predsjednik Zoran Milanović.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ispisala je povijest i u domovinu se vratila s prvom medaljom - broncom osvojenom na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Nakon dočeka na aerodromu hrvatske su rukometašice u 15 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici primili premijer Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a nazočio je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

''Čestitam vam na svemu što ste učinile. To je vaša medalja, ali ona nam je donijela optimizam i nadu u ovim vremenima'', rekla je ministrica Brnjac.

Dobrodošlicu je djevojkama poželio i premijer Plenković. ''Učinile ste cijelu Hrvatsku ponosnom. Hvala vam na još jednoj predivnoj sportskoj priči'', rekao je rukometašicama.

Milanović: Bile ste poput Odiseja i Ahila

U ime Hrvatskog sabora sportašicama je čestitao i Gordan Jandroković. ''Vaš je uspjeh još ljepši jer ga nismo očekivali. Nema u sportu boljeg nego da si podcijenjen pa pokažeš ovo što ste vi pokazale. Od srca vam čestitam'', kazao je predsjednik Sabora. 

Na svečanom dočeku u NSK-u bio je i predsjednik Zoran Milanović. Otkrio je da mu je zadnji put ženski rukomet privukao pažnju kada je igrala Podravka. ''Kad bih vas usporedio s grčkom mitologijom, vi ste bile nešto poput Odiseja i Ahila, ni najjače ni najslabije, a imale ste oko sebe Kiklope'', rekao je predsjednik RH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene