Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasio se bijegom

Najljepši Božić bika Joze: Kako je spašen junak slatinskog kraja koji danas bezbrižno njuška okružen stadom krava

Slatinski kraj može se veseliti, ali i odahnuti. Njihov junak, sada već legendarni odbjegli bik Joza, uspješno je spašen nakon opsežne i dugotrajne potrage.

Dodatno veseli što je vlasnik odlučio da će Joza zbog svog hrabrog bijega zasluženo dočekati starost na udomiteljskoj farmi. Predbožićni sretan kraj stiže baš uoči sutrašnjeg međunarodnog dana prava životinja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u slatini Nakon dva tjedna pronađen odbjegli bik Joza, obećan mu je sretan život u društvu vrsnih krava Krava (Foto: Dnevnik.hr) SLUŽBE SU NA TERENU Odbjegli bik Joza je lociran: "Kontinuirano pratimo njegovo kretanje, no situacija je malo zahtjevnija"

Sada spašen Joza spokojno odmara na farmi, no zaista su ga pronašli u napuštenom vinogradu. Nakon dva tjedna filmske potrage. Lovci, psi, policija, najmodernija tehnologija…

„Dronom smo ga pratili da nam ne može otići daleko da znamo gdje se kreće jer to je brdski dio“, kaže Vlado Župan iz lovačke udruge Jelen.

Danas bezbrižno njuška u društvu cijelog stada krava, ali prije 14 dana iskočio je iz kamiona i dao se u bijeg u posljednji trenutak. U dvorištu pred vratima klaonice.

U finišu specijalne akcije morao je doći uzgajivač jelena iz Požege kako bi ga uspavao strelicama preciznim pogotkom sa sigurne udaljenosti.

„Jer se radi o životinji koja je već desetak dana u prirodi i jako joj se bilo teško približiti. Jučer sam mu se prvi put uspio približiti nakon nekakvih 4 do pet sati potjere. U jednom trenutku sam uspio uputiti strelicu za uspavljivalje s nekih 50 metara koja je ipak na svu sreću pogodila metu i bik Joza našao se u omamljenom stanju“, kaže Darko Zovko, uzgajivač jelea.

Veselje je još veće jer vlasnik bika, tvrtka Mesoprerada, mladog Jozu dat će udomiti kako bi doživio duboku starost. Joza se tako, ni ne znajući, hrabrim bijegom spasio od toga da postane dio kobasica i Božić će, umjesto na nečijem stolu, dočekati na slobodi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene