Ana-Marija Vuković, Anita Kajtazi Roth, Saša Lugonjić, Stipe Sladoljev, Vlado Boban i Milan Stjelja nedavno su se okupili na snimanju novog televizijskog spota, a to je bila dobra prilika i da nam otkriju sve tajne svog zanata.

Galerija


Iza njih su brojna svjetska i domaća sportska događanja, reportaže, intervjui i javljanja uživo, kao i iscrpne analize i istraživanja. Uvijek su na pravom mjestu i u pravo vrijeme kako bi gledateljima donijeli najtočnije i najsvježije informacije, a uz to neumorno ukazuju na nedostatke u hrvatskom sportu i svojim radom žele doprinijeti njegovom poboljšanju.

Vezani članci Anita Kajtazi Roth Poruka voditeljice Anite Kajtazi Roth: ''Svi imamo nekog starijeg, baku, djeda, roditelje – mislite na njih'' Vlado Boban (Foto: PR) - 2 Svestrani novinar Vlado Boban o svom poslu: ''Imaš mogućnost upoznati ljude koji inspiriraju milijune. To je privilegij''

"Ne bojimo se ničega, otvaramo vruće teme i to je ono što nas čini drugačijima", kaže urednica Ana-Marija Vuković.

Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR)
Ana-Marija Vuković (Foto: PR) Foto: Foto: PR

Na pitanje što dobar sportski novinar treba imati i u čemu je ključ izvrsnosti u sportskom novinarstvu, Vlado Boban kaže kako "ljudi kod sportskog novinarstva brkaju faktografsko znanje o sportu i znanje o poslu, a znanje o poslu je nešto sasvim drugo", dok Stipe Sladoljev dodaje kako je to "praćenje sporta još i više nego što taj sport voliš".

Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR)
Stipe Sladoljev (Foto: PR) Foto: Foto: PR

"Posao je vrlo dinamičan, vrlo je zahtjevan", priča Ana-Marija Vuković, dok Milan Stjelja nadodaje kako jedan specifičan radni dan zapravo nema konkretan početak i kraj. "Sve ono što si radio do tada podloga je za ono što ćeš raditi sutra", kaže.

No oko jednog se slažu svi, a to je da je za uspjeh najvažnija – strast prema sportu. "Ja stvarno mislim da ovaj posao ne možete raditi dobro ako nemate strast", potvrđuje Saša Lugonjić.

Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR)
Saša Lugonjić (Foto: PR) Foto: Foto: PR

Sport je za njih mnogo više od samog posla, kao što je sportska redakcija i mjesto gdje se druže.

"Ono što izlazi kao finalni proizvod ne bi moglo izgledati tako dobro da mi ne funkcioniramo kao ekipa – super", kaže Ana-Marija Vuković.

Što su sve otkrili, pogledajte u videu.