Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za uspjeh je najvažnija strast

Najjača sportska ekipa u zemlji otkriva: "Ne bojimo se ničega, otvaramo vruće teme i zato smo drugačiji"

Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR)
Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR) Foto: PR
Aktualno Galerija Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR) Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR) Foto: Foto: PR Anita Kajtazi Roth (Foto: PR) Anita Kajtazi Roth (Foto: PR) Foto: Foto: PR Ana-Marija Vuković (Foto: PR) Ana-Marija Vuković (Foto: PR) Foto: Foto: PR Milan Stjelja (Foto:PR) Milan Stjelja (Foto:PR) Foto: Foto: PR +2 Saša Lugonjić (Foto: PR) Galerija 1/7 >>
Ana-Marija Vuković, Anita Kajtazi Roth, Saša Lugonjić, Stipe Sladoljev, Vlado Boban i Milan Stjelja nedavno su se okupili na snimanju novog televizijskog spota, a to je bila dobra prilika i da nam otkriju sve tajne svog zanata.

Iza njih su brojna svjetska i domaća sportska događanja, reportaže, intervjui i javljanja uživo, kao i iscrpne analize i istraživanja. Uvijek su na pravom mjestu i u pravo vrijeme kako bi gledateljima donijeli najtočnije i najsvježije informacije, a uz to neumorno ukazuju na nedostatke u hrvatskom sportu i svojim radom žele doprinijeti njegovom poboljšanju.

Pročitajte i ovo Nagrada za Tvoje lice zvuči poznato - 2 VELIKO PRIZNANJE NovaTV u finalu za prestižnu svjetsku nagradu zahvaljujući video najavi za šestu sezonu showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' Vlado Boban (Foto: PR) - 2 komentator utrke wings for life Svestrani novinar Vlado Boban o svom poslu: ''Imaš mogućnost upoznati ljude koji inspiriraju milijune. To je privilegij''

"Ne bojimo se ničega, otvaramo vruće teme i to je ono što nas čini drugačijima", kaže urednica Ana-Marija Vuković.

Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR) Ana-Marija Vuković (Foto: PR) Foto: Foto: PR
Na pitanje što dobar sportski novinar treba imati i u čemu je ključ izvrsnosti u sportskom novinarstvu, Vlado Boban kaže kako "ljudi kod sportskog novinarstva brkaju faktografsko znanje o sportu i znanje o poslu, a znanje o poslu je nešto sasvim drugo", dok Stipe Sladoljev dodaje kako je to "praćenje sporta još i više nego što taj sport voliš".

Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR) Stipe Sladoljev (Foto: PR) Foto: Foto: PR
"Posao je vrlo dinamičan, vrlo je zahtjevan", priča Ana-Marija Vuković, dok Milan Stjelja nadodaje kako jedan specifičan radni dan zapravo nema konkretan početak i kraj. "Sve ono što si radio do tada podloga je za ono što ćeš raditi sutra", kaže.

No oko jednog se slažu svi, a to je da je za uspjeh najvažnija – strast prema sportu. "Ja stvarno mislim da ovaj posao ne možete raditi dobro ako nemate strast", potvrđuje Saša Lugonjić.

Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR) Saša Lugonjić (Foto: PR) Foto: Foto: PR
Sport je za njih mnogo više od samog posla, kao što je sportska redakcija i mjesto gdje se druže.

"Ono što izlazi kao finalni proizvod ne bi moglo izgledati tako dobro da mi ne funkcioniramo kao ekipa – super", kaže Ana-Marija Vuković.

Što su sve otkrili, pogledajte u videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene