Ana-Marija Vuković, Anita Kajtazi Roth, Saša Lugonjić, Stipe Sladoljev, Vlado Boban i Milan Stjelja nedavno su se okupili na snimanju novog televizijskog spota, a to je bila dobra prilika i da nam otkriju sve tajne svog zanata.

Galerija Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR) Anita Kajtazi Roth (Foto: PR) Ana-Marija Vuković (Foto: PR) +3 Milan Stjelja (Foto:PR)

Iza njih su brojna svjetska i domaća sportska događanja, reportaže, intervjui i javljanja uživo, kao i iscrpne analize i istraživanja. Uvijek su na pravom mjestu i u pravo vrijeme kako bi gledateljima donijeli najtočnije i najsvježije informacije, a uz to neumorno ukazuju na nedostatke u hrvatskom sportu i svojim radom žele doprinijeti njegovom poboljšanju.

Vezani članci Saša Lugonjić (Foto:PR) - 2 Saša Lugonjić otkrio kako je postao sportski novinar: ''Moj put vodio je zaobilaznicom. Bilo je – sad ili nikad'' Novinar sportske redakcije Nove TV Milan Stjelja (Foto: PR) - 2 Sportski reporter Dnevnika Nove TV otkriva najteži trenutak u karijeri: "Srušio se preda mnom i počeo se gušiti"

"Ne bojimo se ničega, otvaramo vruće teme i to je ono što nas čini drugačijima", kaže urednica Ana-Marija Vuković.

Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR) Ana-Marija Vuković (Foto: PR) Foto: Foto: PR
Na pitanje što dobar sportski novinar treba imati i u čemu je ključ izvrsnosti u sportskom novinarstvu, Vlado Boban kaže kako "ljudi kod sportskog novinarstva brkaju faktografsko znanje o sportu i znanje o poslu, a znanje o poslu je nešto sasvim drugo", dok Stipe Sladoljev dodaje kako je to "praćenje sporta još i više nego što taj sport voliš".

Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR) Stipe Sladoljev (Foto: PR) Foto: Foto: PR
"Posao je vrlo dinamičan, vrlo je zahtjevan", priča Ana-Marija Vuković, dok Milan Stjelja nadodaje kako jedan specifičan radni dan zapravo nema konkretan početak i kraj. "Sve ono što si radio do tada podloga je za ono što ćeš raditi sutra", kaže.

No oko jednog se slažu svi, a to je da je za uspjeh najvažnija – strast prema sportu. "Ja stvarno mislim da ovaj posao ne možete raditi dobro ako nemate strast", potvrđuje Saša Lugonjić.

Sportska redakcija Nove TV (Foto: PR) Saša Lugonjić (Foto: PR) Foto: Foto: PR
Sport je za njih mnogo više od samog posla, kao što je sportska redakcija i mjesto gdje se druže.

"Ono što izlazi kao finalni proizvod ne bi moglo izgledati tako dobro da mi ne funkcioniramo kao ekipa – super", kaže Ana-Marija Vuković.

Što su sve otkrili, pogledajte u videu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju