Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruge branitelja

'Najbolje je da Tadić ne dolazi dok ne kaže istinu o agresiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) izrazila je ogorčenost mogućnošću dolaska Borisa Tadića u Vukovar.

Postoji mogućnost da Tadić početkom studenoga posjeti Vukovar, a UBIUDUR je poručio kako je najbolje da ne dolazi, dok ne smogne snage i kaže istinu o agresiji na Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata - 3 Rane nisu zacijelile Tužne priče iz kolone sjećanja: "Muž mi je poginuo kad i sin. Emocije su jako teške"

U priopćenju se kaže da su ogorčeni 'tim prije što će tom prigodom, kako navode mediji, predstavnici dviju država razgovarati o povratku izbjeglica, zaštiti njihove imovine, rješavanju stambenih pitanja i očuvanju pisma i jezika Srba u Hrvatskoj, te o tužbi Međunarodnome sudu pravde u Haagu'.

'Tadićevo 'žao mi je' nije dovoljno'

'O ovim i sličnim pitanjima predsjednici Srbije i Hrvatske mogu razgovarati gdje i kada hoće, ali ako dođe do posjeta Tadića Vukovaru, još k tome uoči 18. studenoga, Dana sjećanja na žrtve ovoga grada, onda nije dovoljno da kaže, kako inače govori, 'žao mi je', već uz ispriku treba i mora jasno i glasno reći da su Srbija, JNA i Crna Gora bili agresori na Republiku Hrvatsku, te kada će i koliko Srbija platiti ratnu odštetu', ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik UBIUDUR-a Mladen Pavković.

'Nama je dosta da se priča 'tko nas to bre zavadi', odnosno da su za sve krivi oni koji su umrli ili poginuli s agresorske strane, a poglavito da Srbi neprestano okrivljuju samo one ratne zločince poput Mladića i Hadžića koje ne žele uhititi', navodi se, uz ostalo, u priopćenju udruge, koja u slučaju posjeta srpskog predsjednika Vukovaru 'traži odgovore na konkretna pitanja, ali i ratnu odštetu'.

>> 'Tadića u Vukovaru očekujem idući mjesec'

Podsjeća na golema razaranja civilnih i gospodarskih objekata Vukovara, a osobito ratne bolnice, te dodaje da će se u to moći i osobno uvjeriti Tadić ako dođe u Vukovar.

'U ime agresora, Tadić treba priznati da su Srbi napali Hrvatsku i da se rat isključivo vodio u našoj državi', ističe UBIUDUR i dodaje: 'Ako srpski predsjednik misli posjetiti Vukovar tek toliko da nam 'zamaže oči', odnosno da oda zahvalnost poginulim Srbima u vrijeme agresije, onda je najbolje da ne dolazi, dok ne smogne snage i kaže, istinu i samo istinu'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene