Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon odahnuli

Najave smanjenja PDV-a ugostitelji s oduševljenjem dočekali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najave novog ministra turizma Veljka Ostojića o smanjenu PDV-a u turizmu, hrvatski hotelijeri i ugostitelji dočekali su s oduševljenjem.

Ugostitelji tvrde, parafiskalna davanja do sada su bila prevelika, a zbog manjeg PDV-a konačno možemo zaposliti više radnika i smanjiti cijene.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija

Nakon najave manjeg PDV-a Miljenku Škundriću, ugostitelju iz Rijeke, je laknulo. Dosadašnji uvjeti rada, tvrdi, postali su nemogući. 'Jer su ugostitelji došli u jednom trenutku baš na zadnji rub preživljavanja i bilo čega', tvrdi.

Zbog visokog PDV-a u turizmu, ponajvećim među konkurentskim turističkim državama, ugostitelji su bili primorani snalaziti se na razne načine; od manjeg broja radnika od prijavljivanja samo dijela plaće. Manji PDV, tvrde ugostitelji, izravno znači više novca u državnu blagajnu.

A osim novih radnika, manji PDV mogao bi značiti i manji iznos na računima. 'To bi bio jedan veliki poticaj čak da e možda i u trenutku smanje neke cijene, možda u jutro dok ljudi ujutro rade u marendama ili općenito', dodaje Miljenko.

Uz olakšanje svim zaposlenim u turizmu, manji PDV privukao bi i strane investitore, kojima bi se povećala isplativost ulaganja u derutne i zapuštene turističke sadržaje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene