Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istra i Kvarner puni

Ostojić: Smanjivanje PDV-a u turizmu bi bila dobitna stvar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kraj godine uvijek je vrijeme za zbrajanje rezultata, no u našoj najuspješnijoj gospodarskoj grani - turizmu, statistike neće biti konačne sve do posljednjih minuta 2011. godine. Iako je većina novogodišnjih kapaciteta popunjena, svakoga dana stižu i novi upiti.

Istra i Kvarner, čini se, imaju nešto magično što njihove goste tjera da im se uvijek vraćaju. Pozitivne reakcije turista dočekale su novog ministra Veljka Ostojića koji unatoč pozitivnim turističkim brojkama ne misli na tome stati. 'Zadovoljni smo iako naravno, naše ambicije su veće. Mislim da moramo raditi intenzivnije na stvaranju novih motiva dolazaka', kaže novi ministar turizma.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!"

Prije svega radit će se, kaže, na konkurentnosti. Najviše bi volio da se uspije smanjiti stopa PDV-a, no to sa sigurnošću još ne može najaviti. 'Pričekajmo još malo. Evo i premijer je neki dan najavio da bi tu moglo doći do određenih pomaka, određenih promjena. Ja mislim da bi smanjivanje PDV-a bila dobitna stvar', smatra Ostojić.

Dok se ne smanji PDV goste se mora privlačiti na nove i uvijek drugačije načine. Misija novoga ministra jest da postanemo vodeća turistička sila na Mediteranu. Uz sav trud turističkih djelatnika, ne bude li političke volje, taj će cilj biti teško ostvariv.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene