Udruga koja pruža podršku ženama oboljelima od raka "Sve za nju" održala je u subotu u Zagrebu svečanost na kojoj je dodijelila nagradu za afirmaciji borbe protiv zloćudne bolesti.

Galerija Udruga Sve za nju (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Dobitnica VAM nagrade Ivana Ančić Antolović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 +0 Dobitnica VAM nagrade Ivana Ančić Antolović (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Osmu po redu Nagrada Vesna Andrijević Matovac (Nagrada VAM), koja se dodjeljuje u spomen na osnivačicu i prvu predsjednicu udruge, dobila je profesorica biologije u Gimnaziji Daruvar Ivana Ančić Antolović.

Ona godinama radi na senzibliziranju učenica i učenika za probleme koje susreću žene oboljele od raka i podizanju svijesti o važnosti prevencije, kazala je predsjednica udruge Alemka Balenović obrazlažući nagradu.

Prigodnim akcijama u školi, kroz nastavu, plakate, istraživačke radove i slične, upoznaje učenika s opasnostima koje donose bolesti, te s prevencijom i ranom otkrivanju, dodala je. Osobito se ističu projekti vezani za prevenciju raka dojke i raka vrata maternice što Udruga smatra posebno važnim kad se radi o ženskom zdravlju i o zaštiti zdravlja mladih od bolesti koje uzrokuje HPV infekcija.

Ivana Ančić Antolović je tijekom akcije obilježavanja Mjeseca borbe protiv raka dojke osmislila akciju koja je inspirirala udrugu Sve za nju za projekt Ružičasti listopad, koji je prošle godine proveden u 28 škola u Hrvatskoj.

Zahvaljujući na nagradi, daruvarska profesorica biologije je rekla da je Vesna Andrijević Matovac svima inspiracija, da će im nagrada značiti mnogo za nastavak rada i da pripada svima koji su sudjelovali u akciji. (Hina)

Na Jadranskoj magistrali kod Primoštena u slijetanju vozila s ceste poginula jedna djevojka, liječnici se bore za život druge Teška prometna nesreća kod Primoštena (Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz) - 4 Teška prometna nesreća kod Primoštena (Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz) - 3 Teška prometna nesreća kod Primoštena (Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz) - 2 +3 Teška prometna nesreća kod Primoštena (Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz) - 1

A ispod nje hlače: Veličanstvena korzet-haljina za "gotičku kraljicu" Ninu Badrić Nina Badrić u atraktivnoj korzet-haljini Juraja Zigmana - 2 Nina Badrić u atraktivnoj korzet-haljini Juraja Zigmana - 3 Nina Badrić u atraktivnoj korzet-haljini Juraja Zigmana - 5 +2 Nina Badrić u atraktivnoj korzet-haljini Juraja Zigmana - 6
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju