Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U centru Zagreba

Dobro raspoložena Predsjednica podržala važnu akciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga žena oboljelih od raka "Sve za nju" organizirala je akciju u središtu Zagreba, a podršku im je dala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitrović vratila se iz Rusije, a u subotu je dobro raspoložena, zajedno sa suprugom Jakovom, stigla na zagrebački Cvjetni trg gdje je Udruga žena oboljelih od raka "Sve za nju" organizirala akciju povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke.

Pročitajte i ovo Ilustracija KAZNENA DJELA USKOK u akciji: Uz policajce uhićena i pročelnica iz Vrbovskog Direktor operacija Danske sigurnosne i obavještajne agencije Flemming Drejer i policijski dužnosnik u Kopenhagenu Peter Dahl meta nije poznata U dvije europske zemlje nova uhićenja zbog terorizma, digli razinu opasnosti: "Žive kod nas, a ne žele nam dobro"

Cilj akcije bio je skrenuti pozornost na važnost ranog otkrivanja raka dojke i odazivanja žena na pozive na besplatnu mamografiju iz Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke te na važnost optimalnog liječenja i skrbi o bolesnicama, osobito ženama s metastatskim rakom dojke.

Poziv ženama na prevenciju uputila je i Predsjednica koja je podsjetila da u Hrvatskoj godišnje 1000 žena umire od karcinoma dojke.

"Prije svega moramo biti odgovorni prema vlastitotm zdravlju samopregledom, ali i redovitim posjetima liječniku", rekla je Predsjednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene