Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Načelnik Općine Primišten

Želi sa 10 milijuna proračunskog novca kupiti 25 kg zlata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten domislio se kako na duži rok sačuvati višak od deset milijuna kuna iz proračuna. Kaže, kasne im dozvole za neke gradske projekte pa je novac privremeno odlučio pretočiti u zlato.

Turisti po cijele dane snimaju lijepi Primošten, a ako se i ne spominje po turizmu spominje se po načelniku Petrini koji svako malo osvane u medijima. Zadnje, odlučio je da bi 10 milijuna proračunskog novca mogao pretočiti u zlatne poluge .

Pročitajte i ovo Mario Jurić uživo iz Primoštena razgovara s načelnikom općine Stipom Petrinom (Foto: Dnevik.hr) - 2 IMA NOVU AMBULANTU Stipe Petrina otkrio koliko zapravo košta jedan liječnički tim: "Nismo htjeli plaćati taj reket" Po 500 eura za stepenice do Gospe (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Primoštenska Gospa nešto treba Građanima ponuđeno: Platite 500 eura za stepenicu, dobit ćete uklesano ime

'Situacija je kakva je, samo pokušavamo zaštititi općinski novac. Nekih 25 kilograma zlata, gdje bi s tim, to bi popeli na tovara i negdje u brdo zakopali', rekoa je načelnik. Petrinu je očito strah od devalvacije kune. A tvrdi da novac mora čuvati dok mu ne dođu dozvole za važne gradske projekte. Po broju turista reklo bi se da će i ove godine biti novca za zlatne rezerve. Pitanje je samo da li ulagati u švicarac ili zlato, a o zlatu se danas pričalo i u kafićima i na plaži.

'Malo je zakasnio sa zlatom, sad ima najvišu cijenu, neka pretoči sve u pivo, popit ćemo mu gradski proračun, samo od jedne godine', kažu mještani. 'Zlato nego što, bit ćemo posebna država, ma bit ćemo kao Švicarska, sve zlato u naše trezore', našalio se jedan primoštenski ugostitelj.

Mjesni zlatari kažu kako je zlato od lani u nabavi poskupjelo 50 posto, ali Petrina ima teoriju protiv švicarca. 'Ma ovako visok svakako će početi naglo padati', rekao je. Petrina ima većinu u Vijeću, ističe kako su vijećnici njegove nezavisne liste već izglasali prijedlog o zlatu. Pitanje je samo smiju li općine po zakonu svoj proračunski novac pretvarati u zlato. Ako to bude problem, poručuje Petrina, odabrat ćemo neku čvrstu valutu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene