Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećen cjevovod Janafa

Na Žitnjaku iscurilo 13,5 kubika sumporne kiseline!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranski naftovod - JANAF d. d. priopćio je kako je prilikom iskopa za polaganje elektroenergetskih instalacija na Terminalu Žitnjak, oštećen cjevovod u kojemu je bila sumporna kiselina te da je curenje zaustavljeno, a sanaciju provodi ovlaštena tvrtka.

Radove iskopa je izvodio vanjski izvođač. U oštećenom cjevovodu bila je 48-postotna sumporna kiselina, a brzom reakcijom manipulativnog osoblja curenje je zaustavljeno, navodi JANAF u kratkom priopćenju.

Pročitajte i ovo Sanacija ruševnih kuća - 3 tko je odgovoran? Tri mjeseca nakon odrona u kojem je stradala devetogodišnjakinja ništa se nije saniralo: "Puno se priča, ali..." Ivan Turudić Potvrđeno za Dnevnik Nove TV Turudić pred saborskim Odborom za pravosuđe nije rekao istinu: Iz slučaja svog bratića izuzeo se kasnije nego što je tvrdio

>> Zagreb: Pokušava li Janaf prikriti curenje 130 000 litara nafte

U iskop je iz oštećenog cjevovoda isteklo 13,5 kubičnih metara kiseline, koja je neutralizirana vapnom i inhibitorima te se prikuplja zajedno s onečišćenim tlom i zbrinjava sukladno propisima. Sanaciju provodi ovlaštena tvrtka, kažu u JANAF-u.

Podsjetimo, u srpnju je u skladištu Janafa na Žitnjaku iscurilo 130.000 litara eurodizela. Tada su cijevi krivo spojene i dva i pol vagona nafte je iscurilo u polje. Tad su u Janafu tvrdili da nema nikakve opasnosti za okoliš te da je problem uzrokovao ventil koji su već sanirali prije nekoliko dana.(A.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene