22-godišnji napadač jutros je u rafalnoj paljbi iz automatskog oružja ranio policajca ispred zgrade Vlade na Markovu trgu. Tragovi pucnjave i rupe od metaka vidljive su na pročelju zgrade Vlade.

Galerija


22-godišnji napadač jutros je u rafalnoj paljbi iz automatskog oružja ranio policajca ispred zgrade Vlade na Markovu trgu. Tragovi pucnjave vidljivi su na Banskim dvorima.

Rupe od metka na zgradi Vlade - 7
Rupe od metka na zgradi Vlade - 4 Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Pixsell

Vezani članci Andrej Plenković Od ponedjeljka se otvaraju terase kafića, dopušteni treninzi u zatvorenom: "Ako se situacija pogorša, mjere se uvijek mogu i pooštriti" Sjednica Vlade Najavljene sankcije za one koji se ne pridržavaju mjera, Plenković o rekordu: ''To pokazuje ozbiljnost situacije''

Rupe od metaka u pročelju i na prozorima zgrade Vlade ostale su nakon pucnjave u kojoj je jutros nešto iza osam sati ranjen 31-godišnji policajac. On je, srećom, stabilno i nalazi se u bolnici gdje je prošao višesatnu operaciju.

Mladić (22) iz Kutine koji je izvršio sumanuti napad ubio se u obližnjem Jabukovcu, a motiv napada još nije poznat.

Tijekom popodneva i večernjih sati traju pretresi u kućama u selu kod Kutine, a otac 22-godišnjaka je završio na ispitivanju u policiji.