Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demonstracije na Markovu trgu

Prosvjed policije pred Vladom: Hoće nam i gaće skinuti?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici iz čitave Hrvatske održali su prosvjed u Zagrebu. Demonstracije su kulminirale skupom na Markovu trgu.

Policijski službenici prosvjeduju protiv odgode primjene odredbe o otpremninama temeljem Zakona o policiji. Prosvjeduju u službenim odorama, a prosvjed je krenuo od zagrebačke Katedrale prema Trgu bana Jelačića da bi u konačnici stigli na Markov trg.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

>> Prosvjedovali protiv ministra zdravlja jer ne mogu stažirati

Prosvjedovalo je oko 1.500 policijskih službenika. 'Za sve ima, a za nas nema', poručili su ispred banskih dvora prosvjednici. Protive se prijedlogu Vlade oko promjena isplate otpremnina, gdje Vlada predlaže da otpremnine budu u visini tri prosječne plaće.

Nakon prosvjeda, policajci su htjeli na grah do Policijske akademije, kojeg bi, kako kažu i platili, no to im je zabranjeno od strane ministra.

Hoće nam i gaće skinuti?!

Prosvjed organizira Koordinacija sindikata koji djeluju unutar MUP-a, Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH. Nakon Trga bana Josipa Jelačića, najavljeno je da će prosvjednici otići na Trg sv. Marka, pred Vladu i Sabor.

Ondje je predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić okupljenima i vlastima poručio: 'Ne damo otpremnine! Ne damo plaće! Ne damo mirovine!. Ionako smo bijedni i loše plaćeni, hoće nam i gaće skinuti?!'

Jagićev sindikalni kolega Branko Koren nadovezao se: 'Zamislite, za hrvatskog branitelja koji je '91. stao na prvu crtu obrane Hrvatska, odnosno Vlada, nema 30 odnosno 50 tisuća kuna otpremnine.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene