Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U skladu sa interesima Hrvatske'

'Na tragu smo rješenja s ponudom MOL-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor izjavila je kako je Vlada na tragu rješenja u vezi s ponudom MOL-a, koje će biti u skladu sa strateškim i nacionalnim interesima Hrvatske.

'Mi, koji smo na tome radili duže vrijeme, mislimo da smo na tragu rješenja i vjerujemo da će se ono realizirati u skladu sa strateškim, odnosno nacionalnim interesima Hrvatske', rekla je Kosor u izjavi novinarima uoči svečane akademije Hrvatskog sabora.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

>> SDP: Sabor bi trebao odlučiti o posjedovanju više od 50% dionica

>> Kosor o MOL-u: Ne mogu otkriti mnogo, traju konzultacije

Novinare je zanimalo ima li Vlada kakva nova zakonska rješenja vezana uz status MOL-a i odnose s MOL-om. 'Vjerujem da ste svi vidjeli priopćenje Ministarstva gospodarstva, u njemu sve piše, samo ga treba dobro čitati', rekla je premijerka Kosor.

Ministarstvo gospodarstva priopćilo je kako se hrvatska Vlada ne odriče prava i mogućnosti donošenja drugačijih zakonskih i institucionalnih rješenja u odnosu na status ugovornih strana, ali i zaštite strateških interesa u energetskom sektoru.

U stajalištima Vlade se naglašava i kako će hrvatska Vlada poštivati i izvršavati sve formalne sporazume i ugovore, a prihvatit će i neformalne sporazume sa svim investitorima, čiji se ciljevi i namjere podudaraju s Vladinim ciljevima u smislu zaštite vlasništva, ulaganja i upravljanja u energetskom sektoru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene