Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštita nacionalnog interesa

SDP: Sabor bi trebao odlučiti o posjedovanju više od 50% dionica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je pozvao Vladu da što prije predloži zakon kojim će svako stjecanje više od 50 posto dionica Ine učiniti ovisnim o volji, odnosno odluci Hrvatskog sabora i tako zaštiti nacionalne interese.

'Svako odustajanje od takvog rješenja ili svaka neodlučnost da se takvo rješenje usvoji kod nas rađa sumnju da postoji nekakav dogovor s kojim nismo upoznati', istaknuo je predsjednik SDP-a Zoran Milanović koji je ponovno prozvao Vladu jer još nije reagirala na MOL-ovu ponudu za kupnju dionica Ine od malih dioničara u cilju preuzimanja većinskog vlasništva nad Inom.

Pročitajte i ovo Parlamentarni dijalog Glas građana Hoće li doći do političkog dijaloga? Velika većina gledatelja Dnevnika Nove TV nema dvojbi Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate"

>> Milanović: Ako Vlada nije u stanju ništa napraviti, možda mogu fondovi

>> Milanović bi izvukao zemlju iz krize, Kosor nas uvela u EU

Vladu je pozvao da se konačno počne ponašati u nacionalnom interesu i reagira na MOL-ovu ponudu, te, istaknuo je, prestane podmetati što je bilo prije sedam, osam godina. 'To je bilo ispravno i transparentno i ni na koji način nije vodilo ovome što imamo danas. Ovo što imamo danas je zasluga HDZ-ove vlasti zadnjih sedam godina', poručio je Milanović.

Predsjednik SDP-a je ocijenio kako se MOL, prema dostupnim podacima, u ovom slučaju nije ponio partnerski, upitavši koji je to MOL-ov motiv za stjecanje više od 50 posto dionica, kada i važećim ugovorom između Vlade RH i MOL-a ta mađarska kompanija već ima upravljačka prava u Ini kao da je vlasnik preko 50 posto dionica. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene