Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očitovanje krajem tjedna

Kosor o MOL-u: Ne mogu otkriti mnogo, traju konzultacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor nije htjela konkretno govoriti o tome kakvo će biti očitovanje Vlade vezana uz ponudu mađarskog MOL-a malim dioničarima Ine.

Naglasila je da će odgovor dati do kraja tjedna te da će Vlada sasvim sigurno donijeti najbolju odluku za Hrvatsku. 'Vlada priprema reakciju i odgovor, kao što sam najavila i u petak kad sam saznala za tu vijest, i očitovat ćemo se do kraja tjedna', kazala je Kosor.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

Kosor nije htjela komentirati ni ponuđenu cijenu (2800 kuna za dionicu, što je oko 60 posto više no što sada vrijede na burzi), a upitana razmišlja li Vlada da sama ponudi otkup tih dionica, kazala je kako se u javnosti svašta spekulira, te ponovila da će se Vlada očitovati do kraja tjedna.

>> MOL zaslužan za jačanje kune

>> Kakvu igru igra MOL s ponudom dionica?

'Ne mogu otkriti više, naprosto jer traju intenzivne konzultacije. I danas sam imala nekoliko sastanaka na tu temu', rekla je Kosor i ponovno naglasila, odgovarajući na prozivke predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, da Vlada ne spava. 'To nije točno. Oko ovako osjetljivih pitanja moramo razmotriti sve aspekte i sasvim sigurno donijeti najbolju odluku za Hrvatsku', kazala je.

Odbacila je i povezivanje ponude MOL-a s predstojećim mađarskim predsjedanjem Unijom, kazavši kako je sigurna u to da će Mađarska učiniti sve da Hrvatska pregovore završi tijekom njenog predsjedanja. 'To je nekoliko puta snažno poručio i mađarski premijer Viktor Orban. Tako da ne bih ni na koji način povezivala hrvatske pregovore i mađarsku potporu s ponudom MOL-a", kazala je.

Upitana o tijeku pregovora o plinskom biznisu, Kosor je kazala da pregovori i dalje traju te rekla kako će se, što se Vlade tiče, svakako konačni dogovor pokušati staviti u kontekst MOL-ove najave o otkupu dionica malih dioničara Ine. 'To je sve što danas mogu reći', kazala je.

U kontekstu MOL-ove ponude Kosor je govorila i o natječaju za kupnju plina kazavši kako će Vlada inzistirati da opskrba i ove zime bude redovita, a da cijena za kućanstva ne bude previsoka. 'Rekla sam da će vlada učiniti sve da do poskupljenja kakvo su najavljivali mediji ne dođe, i to upravo činimo. Molim vas da pričekamo rezultate promišljanja oko MOL-ove ponude, da pregovarači oko plinskog biznisa završe pregovore i očekujemo da bi sve to moglo završiti do kraja ovog tjedna', dodala je.

Kosor nije htjela odgovoriti na pitanje je li ljuta na potpredsjednika Vlade i ministra financija Ivana Šukera koji je, navodno, znao za MOL-ovu ponudu i prije konferencije za novinare na kojoj je ta tvrtka predstavila svoju ponudu. 'Dozvolite da o bilo kojem odnosu prema bilo kojem ministru u vladi u smislu ljutnje ili bilo čega drugog ne govorim javno. Svakako mislim da sam o toj najavi MOL-a trebala imati informaciju prije', dodala je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene