Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Osjećam se korisno'

Nakon 28 godina na burzi dobila novu priliku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko je dragocjeno dobiti radno mjesto, najbolje znaju oni koji ga čekaju godinama.

U Kninu, gdje svaki četvrti građanin živi od socijalne pomoći, dugo nezaposlene žene novu su priliku dobile - kroz javne radove. I to one koji uključuju tkanje, pletenje i šivanje, a neke su posao čekale više od 20 godina!

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Na tkalačkom stanu Radmila Pezer je pronašla svoju novu priliku. 'Kad sam se osjetila korisnom, jednostavno sam i ozdravila, kazala je Radmila. Kako i ne bi, kad je posao čekala cijelu vječnost – na burzi rada je već 28 godina.

Torbice, ruksaci, pregače – sve to nastaje od recikliranih materijala koji, pod prstima vrijednih Kninjanki, dobivaju etno oblik.' I mladi više to sad vole. Mi smo još novi pa ćemo mi to još malo gurati naprijed, da to ide', kazala je Kata Knežević.

EKO KATASTROFA: Stanovnici Šibensko-kninske županije piju zatrovanu vodu?!

A Marici Rajić nije išlo dugih 9 godina, otkako je ostala bez radnog mjesta. No, otkad je pronašla novi posao, osjeća se puno bolje. 'Kad čovjek nešto privređuje i dođe kući i donese, djeca se obraduju više i svi te više, čini mi se, cijene i nekako si vrjedniji u njihovim očima', priča Marica.

Kroz javne radove dobile su novu motivaciju. 'Imaju ulogu da nauče šest mjeseci raditi da bi poslije otvorili zanat, obrt ili kućnu radinost', kazala je Ojdana Vještica, predsjednica udruge Naše ognjište.

Kninjanke su isplele novu ideju - osnivanje zadruge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene