Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Promet je pojačan na glavnim cestama koje vode prema moru; na autocesti A1, Zagreb-Split, do sjevernog ulaza u tunel Mala Kapela, u smjeru mora, vozi se se sporo u koloni, oko 6,5 km, prosječnom brzinom oko 30 km/h, javio je HAK u 10,30 sati.


Ispred sjevernog ulaza u tunel Sveti Rok vozi se, također, usporeno u koloni dugoj oko 3 km, prema moru, kao i u smjeru Zagreba, gdje je kolona duljine oko 5 km, uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Vezani članci Ivan Križanić, direktor HAC-ova Sektora za održavanje Vozače ponovno iznenadilo nevrijeme: U više od polovice prometnih nesreća uzroci su bili neprilagođena brzina i vožnja s ljetnim gumama Slika nije dostupna Prvi veći dolazak turista otežao promet na cestama i u lukama

Pojačan je priljev vozila na naplatne kućice u Lučkom, posebice u smjeru Karlovca, no, nema dužih čekanja. HAK poziva vozače da koriste i krajnje desna tri ulaza na autocestu.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, na cestama u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji, te u dijelu Dalmacije, pa brzinu i način vožnje treba prilagoditi uvjetima na cesti.

Upozorava se vozače i na moguće odrone zemlje i kamenja na cestama kroz gorja, te duž Jadranske magistrale.

Zabrana vožnje za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t u subotu je do 14 sati, na svim važnijim državnim cestama. Na autocestama zabrana ne vrijedi.

Promet putničkih vozila pojačan je na GP Macelj u oba smjera, a
vozila se kreću u koloni duljine oko 1,5 km u oba smjera, pojačan je i ulazak na graničnim prijelazima Goričan, Stara Gradiška, Županja, Slavonski Brod i Rupa. Na GP Pasjak i GP Kaštel promet je pojačan u oba smjera, kao i na GP Bregana, gdje čeka oko 30 minuta, pa HAK savjetuje našim i slovenskim državljanima da koriste i malogranični prijelaz.

Trajekti plove redovito, a promet je pojačan prema otocima.