Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pozvala i druge da to učine

Danska premijerka: "Svu artiljeriju koju imamo poslat ćemo Ukrajini"

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen Foto: Afp
Premijerka Danske Mette Frederiksen najavila je u nedjelju kako će njezina zemlja prebaciti svu svoju artiljeriju u Ukrajinu.

"Ukrajina od nas sada traži streljivo i artiljeriju. Danska je odlučila prebaciti svu našu artiljeriju u Ukrajinu. Prijatelji, oprostite, ali u Europi postoji vojna oprema, nije samo stvar proizvodnje. Imamo oružje, streljiva, sustava protuzračne obrane, koje još ne koristimo. Moraju se predati Ukrajini", rekla je premijerka Danske Mette Fredriksen na marginama sigurnosnog samita u Münchenu.

 

 

Frederiksen je također rekla da bez obzira na to što se trenutno događa u SAD-u, Europa mora preuzeti odgovornost za svoju sigurnost: "Moramo učiniti više."

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni i dalje puno nejasnoća Otkriveno gdje je tijelo Navaljnog: "Puno je modrica. Još nitko nije obavio obdukciju"

Odluku Danske pozdravio je Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova i zahvalio na pomoći: "Hvala, Danska! To su pravi prijatelji".

 

 

Aktualno FOTO Pogledajte strašne prizore iz Crne Gore: Poginule tri mlade osobe, dvije teško ozlijeđene Prometna nesreća u Crnoj Gori Prometna nesreća u Crnoj Gori Foto: Primorski portal Prometna nesreća u Crnoj Gori Prometna nesreća u Crnoj Gori Foto: Primorski portal Prometna nesreća u Crnoj Gori Prometna nesreća u Crnoj Gori Foto: Primorski portal +0 Prometna nesreća u Crnoj Gori Svijet FOTO Pogledajte strašne prizore iz Crne Gore: Poginule tri mlade osobe, dvije teško ozlijeđene 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene