Ročnici, ilustracija (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Ročnici, ilustracija (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

Na informaciju portala DNEVNIK.hr da su ročnica i instruktor zatečeni u nedoličnom ponašanju u autobusu na povratku s vojnog hodočašća u Mariji Bistrici, Ministarstvo obrane u četvrtak se pozivalo na pobjedničku vojsku i tvrdilo da se od ''muhe radi medvjed'', a u petak su našu priču – potvrdili.


Na povratku s vojnog hodočašća u Mariji Bistrici u listopadu ove godine ročnici su se u autobusu, uz koju kapljicu alkohola, malo opustili. Naš izvor tvrdi da je pritom u nedoličnom ponašanju zatečena ročnica sa svojim nadređenim. Doznali smo i da je Vojna policija pokrenula istragu, ali nam u Ministarstvu to nisu htjeli potvrditi niti otkriti koji su eventualni rezultati istrage. Ipak, u vrlo neobičnom odgovoru MORH-a, našu informaciju nisu demantirali.

Vezani članci Kanader ispušta vodu (Foto: Dnevnik.hr) Zračne snage u akciji: Lokaliziran požar kod Podgore U Požegi prisegnuo 24. naraštaj dragovoljnih ročnika (Foto: Pixsell, Ivica Galovic) - 3 Razmišljate o karijeri u vojsci? MORH prima više stotina kandidata

Na ponovni upit, MORH je u petak odgovorio:

''Možemo Vas izvijestiti da je neposredno nakon navedenog događaja provedena istraga te je utvrđeno da su počinjeni stegovni prijestupi.''

Navode da su, na temelju utvrđenih činjenica, tijekom ispitnog postupka donesene odgovarajuće mjere u skladu sa Zakonom o službi u OSRH-u te je pokrenut stegovni postupak pred Vojnostegovnim sudom, koji je u tijeku.

''Podsjećamo, kao što smo i u prethodnom odgovoru naveli, sankcionira se svaki stegovni prekršaj, u skladu sa zakonskim propisima, a Hrvatska vojska kao uređeni sustav uvijek preuzima punu odgovornost'', poručili su u odgovoru iz MORH-a.

Što se promijenilo u samo jednom danu, osim činjenice da smo objavili informaciju koju smo dobili od pouzdanog izvora, nije poznato.
 

Predsjednica nakon utakmice otkrila ide li na Wembley, Plenković fasciniran predstavom Vatrenih