Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon hodočašća

MORH potvrdio priču DNEVNIK.hr-a: Stegovni postupak protiv ročnice i nadređenog koji su se malo "zaigrali"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na informaciju portala DNEVNIK.hr da su ročnica i instruktor zatečeni u nedoličnom ponašanju u autobusu na povratku s vojnog hodočašća u Mariji Bistrici, Ministarstvo obrane u četvrtak se pozivalo na pobjedničku vojsku i tvrdilo da se od ''muhe radi medvjed'', a u petak su našu priču – potvrdili.

Na povratku s vojnog hodočašća u Mariji Bistrici u listopadu ove godine ročnici su se u autobusu, uz koju kapljicu alkohola, malo opustili. Naš izvor tvrdi da je pritom u nedoličnom ponašanju zatečena ročnica sa svojim nadređenim. Doznali smo i da je Vojna policija pokrenula istragu, ali nam u Ministarstvu to nisu htjeli potvrditi niti otkriti koji su eventualni rezultati istrage. Ipak, u vrlo neobičnom odgovoru MORH-a, našu informaciju nisu demantirali.

Pročitajte i ovo Lloyd Austin Pentagon u problemima Američki ministar obrane ima rak prostate: Ne samo javnost već ni predsjednika nisu o tome obavijestili Slika nije dostupna Na Dan državnosti U Požegi prisegnuo 17. naraštaj dragovoljnih ročnika

Na ponovni upit, MORH je u petak odgovorio:

''Možemo Vas izvijestiti da je neposredno nakon navedenog događaja provedena istraga te je utvrđeno da su počinjeni stegovni prijestupi.''

Navode da su, na temelju utvrđenih činjenica, tijekom ispitnog postupka donesene odgovarajuće mjere u skladu sa Zakonom o službi u OSRH-u te je pokrenut stegovni postupak pred Vojnostegovnim sudom, koji je u tijeku.

''Podsjećamo, kao što smo i u prethodnom odgovoru naveli, sankcionira se svaki stegovni prekršaj, u skladu sa zakonskim propisima, a Hrvatska vojska kao uređeni sustav uvijek preuzima punu odgovornost'', poručili su u odgovoru iz MORH-a.

Što se promijenilo u samo jednom danu, osim činjenice da smo objavili informaciju koju smo dobili od pouzdanog izvora, nije poznato.
 

Aktualno Predsjednica nakon utakmice otkrila ide li na Wembley, Plenković fasciniran predstavom Vatrenih +0 Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Predsjednica nakon utakmice otkrila ide li na Wembley, Plenković fasciniran predstavom Vatrenih 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene