Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REAKCIJA NA IZJAVU TOMISLAVA ČOLAKA

Ministarstvo hrvatskih branitelja o proslavi Oluje: "Stadion NK Dinara otvoren je za sve hrvatske branitelje i posjetitelje"

Priprema za proslavu Oluje u Kninu
Priprema za proslavu Oluje u Kninu Foto: DNEVNIK.hr
Ministarstvo branitelja reagiralo je na izjave Tomislava Čolaka iz Udruge prvi hrvatski redarstvenik. Čolak je za Dnevnik Nove TV izjavio kako hrvatski branitelji imaju ograničen pristup središnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnici VRO Oluja

Ministarstvo branitelja reagiralo je na izjave Tomislava Čolaka iz Udruge prvi hrvatski redarstvenik. Čolak je za Dnevnik Nove TV izjavio kako je obljetnica Oluje u Kninu podređena političarima, a da branitelji imaju ograničen pristup proslavi. 

"Mi hrvatski branitelji smo prije 20-ak godina pokušali organizirati mimohod koji bi bio u prvom planu. To je osujećeno na razne načine i otad imamo samo folklor. Sad ima sve manje ljudi i branitelja 5. kolovoza u Kninu pa mnogi i pitaju hoće li ove godine biti obilježavanje Oluje.

Ograničava im se pristup od stadiona, gdje će biti središnja manifestacija. Moraju se prijavljivati preko svojih udruga tko želi ući. Kada bude polaganje vijenaca, isto budu ograde, a na tvrđavi kada se podiže zastava, bude samo 20-ak hrvatskih branitelja, iako ima mjesta", izjavio je Tomislav Čolak iz Udruge prvi hrvatski redarstvenik.

Ministarstvo hrvatskih branitelja je poslalo priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti: 

"Nastavno na lažne navode Tomislava Čolaka kako hrvatski branitelji ne mogu pristupiti središnjem obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnici VRO Oluja, Ministarstvo hrvatskih branitelja oštro osuđuje i demantira tvrdnje da hrvatski branitelji ne mogu pristupiti središnjoj proslavi Oluje koja se održava na Stadionu NK Dinara.

Stadion NK Dinara otvoren je za sve hrvatske branitelje i posjetitelje Knina koji dolaze obilježiti najvažniji dan nove hrvatske povijesti i svi su pozvani da u što većem broju nazoče proslavi Oluje u Kninu.

U središtu proslave Dana hrvatskih branitelja su upravo hrvatskih branitelji stoga su netočne i manipulativne tvrdnje Tomislava Čolaka da je proslava podređena političarima.

Pročitajte i ovo Svi za jednog, jedan za sve - 2 Heroji Oluje Dan kada je pala srpska zastava u Kninu: "Bili smo svi za jednog, jedan za sve"

Upravo su ovakvi lažni navodi pokušaji političke manipulacije gradskog vijećnika MOST-a Tomislava Čolaka i zavaravanja hrvatskih branitelja te građana koji žele nazočiti obljetnici u Kninu.

Pročitajte i ovo Marijo Ćaćić, gradonačelnik Knina Veliki praznik Gradonačelnik Knina o negodovanjima uoči obljetnice Oluje: "Svake godine imamo tu istu diskusiju"

Akreditacije koje su osigurane za dio travnatog dijela stadiona dobivaju sve udruge iz Domovinskog rata koje dolaze organizirano na proslavu Oluje, a svima ostalima je pristup slobodan na cijelom ostatku stadiona – travnatom dijelu i tribinama.

Pročitajte i ovo 28. obljetnica VRO Oluje - 1 28. obljetnica Ovako će se slaviti Oluja: Poznati svi govornici, najavljen spektakularan vatromet, a neke braniteljske udruge već negoduju

Pozivamo sve hrvatske branitelje i sve građane da ne nasjedaju na pokušaje opstruiranja proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO Oluja i da u što većem broju dođu u Knin kako bismo u zajedništvu proslavili Oluju", navelo je Ministarstvo u priopćenju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene